Târgu-Mureş: Locuitorii educaţi să nu de bani cerşetorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afişe “anti-cerşetori” vor fi lipite de poliţiştii comunitari în tot oraşul. În baza de date a Poliţiei Comunitare mureşene există 232 de cerşetori.

Poliţia Comunitară Târgu Mureş iniţiază o campanie de informare împotriva cerşetoriei. Titlul campaniei este „Banii tăi nu îi ajută! Spune NU cerşetoriei!”, iar rolul este acela de a-i determina pe târgumureşeni să nu mai ofere bani cerşetorilor din oraş.

„Facem curăţenie zilnic pe străzile oraşului pentru a-i îndepărta pe cerşetori de pe străzi, dar singura soluţie este ca mureşenii să înţeleagă că flagelul nu poate fi stopat decât prin implicarea lor. Vrem să avem un oraş european, fără persoane care trăiesc din mila publică. Îi rog pe locuitorii oraşului să nu ofere bani sau alte bunuri persoanelor care cerşesc”, a declarat Viorel Filip, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Târgu Mureş.

Scopul campaniei este acela de a curăţa intersecţiile şi locurile aglomerate ale Târgu Mureşului, afectate de dezvoltarea fără precedent a fenomenului cerşetoriei. Reprezentanţii Poliţiei Comunitare afirmă că banii obţinuţi de către copiii care cerşesc îi demotivează pe părinţii acestora să caute locuri de muncă şi îi determină să îşi ţină copiii pe străzi. Acest fapt elimină orice şansă pentru respectivii copii de a avea o viaţă normală. Timpul petrecut de cerşetori pe stradă limitează accesul la educaţie, iar copiii se confruntă permanent cu riscul abuzurilor fizice sau psihice.

Campania se va desfăşura pe toată perioada anului. Poliţiştii comunitari vor împărţi pliante trecătorilor şi vor lipi afişe cu titlul şi logo-ul campaniei.

„Am împărţit până în prezent pliante târgumureşenilor şi în viitorul apropiat vom începe acţiunea de lipire a afişelor în locurile mai circulate din oraş. Suntem conştienţi că numai cu implicarea comunităţii vom putea stopa dezvoltarea cerşetoriei la nivel local”, a adăugat şeful Poliţiei Comunitare Târgu Mureş.

În baza de date a Poliţiei Comunitare mureşene există 232 de cerşetori din Târgu Mureş, dintre care cei mai mulţi provin din cartierul Valea Rece. Cu toate acestea, foarte mulţi cerşetori provin din alte localităţi. Anul trecut au fost depistaţi 118 de cerşetori din Petelea, Sângeru de Pădure sau Livezeni. Mureşenii care întâlnesc cerşetori pe stradă sunt rugaţi să îi trateze cu indiferenţă pe aceştia şi să contacteze Poliţia Comunitară.


Pentru curăţenie

Din această săptămână Poliţia Comunitară a lipit autocolante informative în toate scările de bloc din oraş pentru ca locatarii să semnaleze chiar şi la 112  persoanele care caută diverse bunuri prin gunoaie, şi distrug spaţiile de depozitare ale resturilor menajere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite