Târgu-Mureş: Liceeni mureşeni la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii pot participa la un concurs pe tema alegerilor europarlamentare 2009. Liceele ale căror echipe acumulează cele mai mari punctaje vor fi invitate la Strasbourg.

 Competiţia Euroscola 2009, creată de Parlamentul European, are anul acesta obiectivul de a atrage atenţia şi interesul elevilor asupra unui eveniment major pentru Uniunea Europeană în general şi pentru Parlamentul European în particular: alegerile europene din iunie 2009.

Liceele sunt invitate să organizeze diverse evenimente dedicate alegerilor europarlamentare din acest an. „Acest concurs este deschis pentru tineri cu vârste între 16 şi 18 ani. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de un număr de maxim 25 elevi şi 3 profesori”, a precizat Dumitru Matei, inspector şcolar general.

Liceele care doresc să participe la competiţie trebuie ca în această perioadă să organizeze şi să implementeze un eveniment legat de alegerile europene 2009, destinat unui anumit public ţintă din comunitatea lor. La data de 1 septembrie 2009, vor fi anunţate cele 50 de proiecte câştigătoare ale primei etape. În etapa a doua, aceste 50 de licee vor primi o temă de eseu privind Parlamentul European, eseu pe care îl vor elabora în limba engleză sau franceză şi îl vor trimite la Biroul de Informare prin scrisoare recomandată până cel mai târziu la data de 15 ocrombrie 2009 (data poştei).

Primele licee clasate în urma cumulului de puncte obţinute în cele două etape vor fi invitaţi să participe la evenimentele Euroscola de la Strasbourg în 2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite