Târgu-Mureş: Kiss Istvan, preşedintele Cityus, înmormânat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kiss Istvan, preşedintele Clubului Cityus Tîrgu-Mureş, promotorul manifestărilor sportive de masă din municipiul şi judeţ este înmormânat la Cimitirul Reformat din Târgu-Mureş, ceremonia a început la ora 14.00.

Kiss Istvan s-a născut la data de 18 iulie 1949. A păşit pentru prima dată pe porţile Liceului Bolyai Farkas încă din primii ani de viaţă.

A absolvit prestigioasa instituţie de învăţământ în anul 1967, la clasa sportivă. De-a lungul anilor de liceu a cochetat cu numeroase ramuri de sport, printre care amintim: nataţia, atletismul sau baschetul. În anul 1965 devine campion naţional de juniori, cu echipa de baschet a liceului. Între anii 1967-1971 este student la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, specializarea rugby.

S-a întors în oraşul natal, unde a rămas aproape de mişcarea sportivă. Pasionat de sporturile cu motor, s-a apropiat de competiţiile de karting şi automobilism. Şi-a început activitatea de dascăl la şcolile din Valea Izvoarelor şi la Reghin, iar apoi a ajuns la Tîrgu-Mureş.

Şi-a desfăşurat întreaga activitate de dascăl, în mijlocul tinerilor, insuflându-le pasiunea pentru sport. Generaţiile de elevi de la Grupul Şcolar Traian Vuia sau Grupul Şcolar de Chimie care i-au trecut prin mână, stau mărturie pasiunii cu care a trăit pentru mişcarea sportivă. A fost secretar al Automobil Clubul Român, responsabil cu automobilismul şi kartingul, organizând primele competiţii de acest gen din Tîrgu-Mureş.

De la începutul anilor ’90 a fost coordonatorul activităţilor sportive din Complexul de Agreement şi Sport Mureşul – Weekend. A fost cel care supervizat toate campionatele de minifotbal din oraş şi unul dintre promotorii Festivalului Liceelor.

A fost fondatorul clubului sportiv Cityus Tîrgu-Mureş, club de care s-a ocupat în ultimii ani de viaţă şi cu care a reuşit şi cele mai importante performanţe sportive: echipa de futsal, câştigătoare a Cupei României – 2008 şi echipa de fotbal feminin cu evoluţii notabile în competiţiile naţionale. Clubul Cityus şi preşedintele Kiss Istvan au reprezentat cu sportul târgumureşean în toate competiţiile internaţionale la care au participat.

Futsalul tîrgumureşean s-a făcut astfel cunoscut peste tot în Europa, graţie şi excelentei organizări ale turneelor de calificare ale selecţionatei României, găzduite de Sala Sporturilor.

A fost membru al comisiilor de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi al grupurilor de prietenie cu oraşele înfrăţite cu Târgu-Mureş-ul.

Dumnezeu să-l odihnească!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite