Târgu-Mureş: Intrare gratis la muzee, sâmbătă 16 mai, noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea Muzeelor va fi organizată şi în acest an la Târgu Mureş, pe 16 mai. O serie de evenimente vor fi organizate şi în Cetatea Medievală, între orele 13-02.

Asociaţia Culturală Amphion din Târgu-Mureş şi Muzeul Judeţean Mureş aşteaptă până vineri în 8 mai înscrieri la activităţile cultural-educative destinate copiilor cu vârstă şcolară din judeţul Mureş, ce vor fi organizate cu ocazia serbării Zilei Europene a Muzeelor.

Work-shop-urile se vor desfăşura în data de 16 mai 2009, în Cetatea medievală a municipiului Târgu-Mureş şi în secţiile Muzeului Judeţean Mureş, începând cu ora 13. Înscrierile se fac la secretariatul Muzeului Judeţean Mureş, pe strada Mărăşti, nr. 8A. Selecţia se face în ordinea înscrierii, în limita a 100 de participanţi / work-shop.

Atelierele de lucru destinate copiilor reprezintă una dintre cele trei secţiuni ale programului cultural „Noaptea muzeelor – noaptea muzelor”, aflat la a treia ediţie, şi care are drept obiectiv atragerea publicului în muzee, dezvoltarea gustului artistic al tinerilor şi redeşteptarea interesului comunităţii pentru cultură.

Ca şi în anii trecuţi, pe lângă activităţile dedicate copiilor, manifestările din 16 mai 2008 mai cuprind activităţi muzeale şi artistice deschise tuturor târgumureşenilor. Accesul participanţilor la toate activităţile programului este liber, iar secţiile Muzeului Judeţean Mureş vor rămâne deschise vizitatorilor în mod gratuit, până noaptea la orele 2.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite