Târgu-Mureş: Ghid pentru "bunul simţ“ ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ghid pentru protecţia mediului poate fi salvat de toţi mureşenii cu acces la internet, direct de pe site-ul APM Mureş.

Pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş poate fi acum consultat un ghid cu diverse reguli menite să ajute la păstrarea unui mediu înconjurător curat. Ghidul Eco-Cetăţeanului, realizat de Ministerul Mediului, are rolul de a sensibiliza locuitorii marilor oraşe din ţară cu privire la mediu.

„Prin acest ghid se doreşte conştientizarea cetăţenilor oraşului nostru cu privire la importanţa păstrării unui mediu curat. Ne dorim ca mureşenii să trăiască într-un mod ecologic. Toţi cei ce vor citi aceste sfaturi practice, publicate în Ghidul Eco-Cetăţeanului, vor descoperi unele lucruri pe care poate le-au uitat, deşi importante, sau vor înţelege cu exactitate că e esenţial ca mediul înconjurător să fie protejat”, ne-a declarat Dănuţ Ştefănescu, directorul APM Mureş.

Eco-instrucţiunile sunt adresate fiecărui cetăţean într-un format simplu şi concis. Ghidul prezintă instrucţiuni cu privire la modul de acţionare pentru reducerea poluării, evitarea risipei de resurse, protecţia mediului împotriva schimbărilor climatice şi a dispariţiei speciilor de plante, păsări, insecte, animale şi peşti, respectiv instrucţiuni pentru comportamentul acasă, la locul de muncă, la cumpărături şi în deplasare, precum şi pentru timpul liber.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că putem să limităm impactul negativ direct sau indirect pe care fiecare activitate a noastră îl poate genera asupra mediului. Mureşenii sunt, în marea lor majoritate, oameni care respectă oraşul, curăţenia oraşului şi nu îşi bat joc de natură. Sunt sigur, însă, că Ghidul Eco-Cetăţeanului va veni în ajutorul celor care doresc să fie mai bine informaţi în acest sens”, a completat Dănuţ Ştefănescu.

Documentul poate fi vizualizat şi salvat pe adresa de internet http://apmms.ro/pdfs/ghid_eco_cetateanului.pdf.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite