Târgu-Mureş: Escapade “în natură” la pensiunile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădinile cu terase ale pensiunilor din oraş sunt ideale pentru relaxare. Administratorii pensiunilor organizează petreceri private în aer liber şi profită la maxim de sezon.

Pe lângă cazare, unele pensiuni din oraş oferă clienţilor şi posibilitatea petrecerii timpului în aer liber, departe de zgomotul şi poluarea tipic urbană. Grădinile interioare din cadrul pensiunilor reprezintă spaţii în care mureşenii pot citi în linişte ziarul, la o cafea, pot lua micul dejul şi se pot bucura de frumuseţea naturii. În general, terasele pensiunilor sunt deschise de dimineaţa până seara şi sunt preferate de clienţi, în defavoarea spaţiilor închise.

Linişte aproape de centrul oraşului

Pensiunea Atlantic, situată pe strada Libertăţii, la aproximativ 300 de metri de centrul oraşului, deţine un spaţiu verde în curtea interioară a pensiunii. „În anul 2003, odată cu deschiderea restaurantului, am amenajat acest spaţiu verde pentru decor şi terasare. În general, clienţii noştri preferă să mănânce aici, pentru că e linişte şi sunt feriţi de gălăgia şi agitaţia din centrul oraşului”, ne-a declarat Robert Fazakas, administratorul pensiunii Atlantic. Grădina este bogată în verdeaţă, în special cu flori şi pomi fructiferi, care să sublinieze elementele de naturaleţe şi linişte ale spaţiului verde.

Relaxare aproape de Platoul Corneşti

Amplasată în apropierea parcului de agrement de la Platoul Corneşti, într-o zonă împădurită şi liniştită, Casa Adria pune la dispoziţia clienţilor săi o grădină cu terasă, cu 15 mese ce au o capacitate de 60 de persoane. „Clienţii noştri preferă să mănânce afară atunci când vremea le permite şi profită de faptul că  avem internet wireless gratuit pentru a se destinde în spaţiul verde”, ne-a declarat Anamaria Dereholschi, angajată a pensiunii.  Terasa este deschisă zilnic între orele 12.00 şi 24.00.

Spaţiu verde în cartierul Unirii

Pensiunea-restaurant Tip Top, situată pe strada Voinicenilor din cartierul Unirii, are amenajată o terasă cu grădină, cu o capacitate de 60 de persoane şi cu internet wireless gratuit. „De cele mai multe ori, clienţii aleg să mănânce afară, pentru că spaţiul permite acest lucru. Organizăm multe petreceri private, nunţi sau botezuri în aer liber pentru că oamenii se simt bine în spaţiul verde”, ne-a declarat administratoarea pensiunii, Valkai Marta.

Târgu Mureşul privit de sus

Pensiunea Ana, situată în imediata apropiere a Spitalului Judeţean, oferă clienţilor un peisaj la înălţime către întreg oraşul. Terasa are o capacitate de 100 de locuri, fiind deschisă între orele 7.00 şi 24.00. „De multe ori avem ocazia să organizăm petreceri, botezuri sau alte evenimente de acest gen în spaţiul deschis. Clienţii noştri obişnuiesc să îşi bea cafeaua pe terasă, pentru că e linişte, e multă verdeaţă şi avem şi internet wireless gratuit”, ne-a declarat Sofia Dobrin, de la Pensiunea Ana.

Pensiunile online

Mureşenii interesaţi de petrecerea timpului la una din cele patru pensiuni cu grădină interioară pot afla detalii legate de pensiuni de pe adresele de internet ale acestora. Pe www.atlantichotel.ro, www.casa-adria.ro, www.tiptopmures.ro şi www.pensiunea-ana.ro, vizitatorii găsesc toate detaliile dorite despre cazare, tarife, localizare, plus galerii foto din interiorul pensiunilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite