Târgu-Mureş: Cursuri gratis pentru antreprenorii mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Cursuri gratis pentru antreprenorii mureşeni
Târgu-Mureş: Cursuri gratis pentru antreprenorii mureşeni

ei care doresc să-şi creeze o firmă pot accesa cursurile UPM. Universitatea „Petru Maior”  va şcolariza 120 de mureşeni dornici să-şi iniţieze o afacere.

Mureşenii vor putea învăţa gratuit cum să-şi iniţieze o afacere datorită unui program de educaţie antreprenorială pe care l-a deramat de la 1 aprilie Universitatea „Petru Maior” în parteneriat cu Camera de comerţ din Mureş, Harghita şi Covasna, Instututul de Economie Naţională şi o firmă de consultanţă din Germania.

„Aceasta educaţie antreprenorială se referă la orice persoană care doreşte să facă afaceri, indiferent de nivelul de pregătire, sau la o persoană care are o afacere şi care nu merge foarte bine”, a precizat prof.univ.dr. Liviu Marian, rectorul Universităţii „Petru Maior”. În cadrul proiectului se prevede ca în toate cele trei judeţe să aibă loc cursuri pentru viitorii antreprenori, pentru creşterea productivităţii firmelor şi pentru implicarea femeilor în antreprenoriat.

„În primele două luni am avut de realizat un studiu asupra nevoilor de pregătire antreprenorială existente în cele trei judeţe. Urmează ca din lunile iunie-iulie să desfăşurăm cursurile şi consultaţiile”, a mai spus rectorul. Participanţii la program nu trebuie neapărat să aibă studii superioare. „Fenomenul antreprenorial este specific pentru cei cu pregătire medie şi care doresc să-şi demareze propria afacere.

Sunt 120 de persoane care vor fi şcolarizate pentru iniţierea de afaceri la nivelul celor trei judeţe. Vor fi alte 120 de persoane care au deja propria afacere şi care îşi vor eficientiza firma. Vor fi 20 de noi firme noi create şi consiliate în noua afacere şi alte 20 de firme existente, care vor fi consiliate în creşterea productivităţii muncii”, a subliniat rectorul. Tot în cadrul proiectului vor avea loc nouă conferinţe regionale, câte trei pentru fiecare judeţ şi va fi lansată revista „Antreprenoriatul şi IMM-urile”, în care vor fi promovate exemplele de bună practică din domeniu. Cursurile vor fi predate de cadrele Universităţii „Petru Maior”, de către lectori ai camerelor de comerţ şi de către profesori invitaţi, cunoscători ai limbii maghiare, pentru judeţele Harghita şi Covasna.

Proiecte noi la UPM

Valoarea totală a proiectului se ridică la 500.000 de euro iar UPM mai are în evaluare alte trei proiecte fiecare a câte 500.000 euro, având mari şanse de finaţare. Proiectele se adresează mediului economic, iar pe fiecare dintre acestea UMP va şcolariza câte 300-400 de persoane, în funcţie de proiect şi de activităţile prevăzute. Cele trei proiecte sunt deja depuse şi urmează să fie evaluate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite