Târgu Mureş: Curăţenie în păduri cu ajutorul elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul manifestărilor desfăşurate sub genericul „Luna plantării arborilor”, ce au debutat ieri, sunt cuprinse acţiuni de igienizare şi curăţenie din pădurile limitrofe localităţilor, drumurilor naţionale, în ariile naturale protejate, precum şi în incintele de cantoane silvice, la care vor fi antrenaţi, pe lângă personalul silvic, elevii, studenţi şi angajaţi ai mai multor instituţii.


Până la această oră, şi-au exprimat intenţia de a participa la aceste acţiuni Universitatea Dimitrie Cantemir, grupurile şcolare Ion Valsiu şi Constantin Brâncuşi, Spitalul Clinic Judeţean, Agenţia de Protecţia Mediului, Poşta şi Prefectura Mureş. Potrivit lui Adrian Pârlea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice, până pe 15 aprilie, atât pe raza celor 10 ocoale silvice de stat cât şi pe cele private, însumând 563,7 hectare se vor face regenerări naturale şi împăduriri integrale şi refaceri, din care 148 ha restanţe de anul trecut.

„Vor fi utilizaţi aproximativ 1,7 milioane de puieţi produşi  în pepinierele judeţului, din care 700.000 sunt specii de răşinoase, restul goruni, stejari, frasini paltini şi fagi. Propriu-zis nu e vorba de o ”lună a împăduririlor”, fiindcă trebuie ţinut cont de vreme, în condiţiile în care la această oră în munţi e încă zăpadă şi plantările vor fi făcute doar din luna mai.

Acum deja se plantează în ocoalele silvice de câmpie, la Târnăveni, Luduş, Reghin, dar sunt încă probleme datorate ploilor şi ninsorilor, se scot foarte greu puieţii din pepinere”, a explicat Adrian Pârlea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite