Târgu-Mureş: Cumpărături cu adrenalină, pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ebay este cea mai cunoscută comunitate online dedicată vânzărilor cu amănuntul. Oricine îşi poate crea un cont gratuit şi vinde sau cumpăra orice, prin licitaţii.

Pe Ebay se scot zilnic la licitaţie şi se vând sau cumpără global milioane de obiecte, noi sau utilizate, cum ar fi: obiecte pentru colecţionari, decoraţiuni, aparate casnice, aparate electronice, unelte, mobilă, autoturisme şi piese de schimb, bijuterii, îmbrăcăminte, CD-uri cu muzică sau software, cărţi şi multe, multe altele.

Vânzătorul este obligat să livreze un obiect care corespunde exact cu descrierea făcută chiar de el. Mureşenii îşi pot face cumpărăturile de pe ebay, dacă au cont pe site şi un card internaţional. Sistemul de plată este exclusiv online, prin Paypal, modalitate prin care banii care trebuie plătiţi de către cumpărător vânzătorului sunt extraşi direct de pe cartea de credit.

Informaţiile referitoare la card sunt obligatorii pentru crearea unui cont de membru pe Ebay, cont care permite oricărui vizitator al site-ului să ia legătura cu vânzătorii pentru a afla detalii referitoare la calitatea produsului vândut, cheltuieli de transport sau modalităţi de negociere a preţului final. Mulţi mureşeni obişnuiesc să cumpere sau să vândă pe Ebay, iar Radu Roşca e unul dintre ei.

„Am cont pe Ebay de peste 2 ani, timp în care am cumpărat şi am vândut peste 50 de produse. După fiecare vânzare sau cumpărare, cel cu care faci tranzacţia oferă un feedback, în speranţa că ceilalţi Ebayeri să ştie la ce să se aştepte atunci când fac o tranzacţie cu ei. Eu am feedback 100%, ceea ce înseamnă că toţi cu care am „lucrat” au fost mulţumiţi”, ne-a povestit Radu.

O licitaţie pe Ebay durează în general o săptămână, timp în care cei interesaţi de produsul respectiv, licitează anumite sume. Nu sunt puţine cazurile în care se pierd licitaţii în ultimele secunde, astfel că vizitatorii versaţi ai site-ului caută metode cât mai simple şi practice de a evita situaţii de acest gen. „În general, urmăresc evoluţia unei licitaţii şi mai ales cuvintele cheie, din titlul ales de vânzător. Pentru că un utilizator caută un termen. Cu cât termenul respectiv nu e unul des uzitat, cu atât şansele ca licitaţia să fie una nespectaculoasă cresc. Acestea sunt situaţiile în care pe Ebay poţi cumpăra chilipiruri. Totul ţine de şansa ta ca şi cumpărător, dar şi de lipsa de inspiraţie a celui care pune în vânzare”, a mai explicat Radu Roşca.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite