Târgu Mureş: Concurs internaţional de călărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza hipică Romsilva din Târgu Mureş va găzdui, între 17-18 aprilie, concursul internaţional complet de călărie. Este  etapă de calificare pentru Campionatele Balcanice, programate în vară,  în Bulgaria.

Directorul de concurs Mădălina Henteş a explicat că acest eveniment reprezintă reluarea, după patru ani, a competiţiilor internaţionale de călărie la Târgu Mureş.

„Vor participa competitori din Bulgaria şi România, în condiţiile în care Turcia, ca ţară necomunitară, a avut probleme de înregistrare a cailor, care nu şi-au făcut analizele medicale în minimum 30 de la data concursului, şi nu va putea participa”, a declarat Mădălina Henteş. Aceasta a precizat că din Bulgaria vor fi prezenţi cinci cupluri cal-călăreţ, iar din România 12 cai şi tot atâţia călăreţi, reprezentând cluburile „Top Horse” din Iaşi, „Felix Ţopescu” Bucureşti, „Taraxaco” din Cluj-Napoca, „Stoia” din Săcele, Scorillo din comuna Sântana de Mureş şi Romsilva Târgu Mureş. „Vor fi prezenţi, printre alţii, campionii români Vasile Teanc (Romsilva), Viorel Bubău (Scorillo), Monica Holdiş (Felix Ţopescu) şi Liviu Delescu (Stoia).

Arbitrajul concursului va fi asigurat de specialişti din România, Bulgaria şi Turcia”, a explicat directorul de concurs, adăugând că gradul de dificultate al concursului este de o stea, echivalent unui campionat balcanic.  La baza hipică târgumureşeană sunt prevăzute în următoarea perioadă, alte patru concursuri importante: Cupa „Romsilva”, concurs complet, între 8 şi 10 mai, Campionatele Balcanice de atelaje între 15 şi 17 mai, Cupa „Romsilva” de anduranţă (12-14 iunie) ca şi, pentru al patrulea an consecutiv, între 28 şi 30 august, finala Campionatului naţional al concursului complet de călărie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite