Târgu-Mureş: Concurs nou la hipodrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 8-10 mai, Hipodromul din Târgu Mureş va găzdui Cupa Romsilva. Baza hipică sărbătoreşte mâine un sfert de secol de activitate neîntreruptă.

Înfiinţat chiar pe 1 mai 1984, Depozitul de armăsari de la Târgu Mureş a fost ulterior completat cu un hipodrom, şi se constituie într-o bază hipică complexă ce se întinde pe aproape 20 de hectare. Potrivit lui Marin Chiorean, şeful depozitului, au fost aduşi cai, de-a lungul anilor, de la Homorod, Sâmbăta de Jos şi Beclean, ulterior de la Ruşeţu - Buzău, Rădăuţi şi Jegălia, la ora actuală existând un efectiv de 82 de armăsari de montă, patru cai de sport şi agrement şi opt cai de performanţă. Pe de altă parte alături de clădirea administrativă, trei adăposturi, fânar şi manej pe 15 hectare este amenajat hipodromul propriu-zis, format din teren de antrenament şi cel de competiţie.

„În medie organizăm, anual, 5-6 competiţii zonale, naţionale sau internaţionale, unele deja tradiţionale, având zeci de ediţii, precum este Cupa Rosilva, sau campionatul de atelaje, în exclusivitate”, ne-a declarat Marin Chiorean. Acesta a menţionat că în acest an în aprilie a avut loc un concurs internaţional de concurs complet, de o stea, calificare pentru Campionatul Balcanic, iar zilele următoare, între 8 şi 10 mai, are loc Cupa Romsilva. Apoi, între 15 şi 17 mai se organizează un concurs internaţional de atejale, cu participarea unor competitori din Bulgaria, Slovenia şi Ungaria.

La mijlocul lui iunie este programat  un concurs de anduranţă, în august finala Campionatului naţional de probă completă, iar în 18-20 septembrie finala Campionatului naţional de atelaje cu doi cai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite