Târgu-Mureş: Concertul lui Clayderman, difuzat live în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul lu Richard Clayderman va fi difuzat pe un ecran uriaş montat în afara Palatului Culturii. Primăria va instala încă 200 de locuri în exterior, datorită interesului mare pentru concert. Biletele au fost epuizate în două zile.

Pianistul Richard Clayderman va susţine luni un concert de caritate la Palatul Culturii din Târgu Mureş, sumele strânse în urma evenimentului şi din vânzarea unor lucrări de artă contemporană urmând să asigure continuarea unor programe ale  Fundaţiei Alpha Transilvană, ce are în grijă copiii cu deficienţe.

Concertul este programat de la ora 19.00, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureş. Biletelor au costat între 100 şi 200 de RON. “Interesul este foarte mare, biletele s-au epuizat, concertul va fi difuzat şi pe un ecran uriaş, iar Primăria va instala 200 de locuri în exterior pentru ca târgumureşenii să poată vedea live concertul”, ne-a declarat Ioan Chiorean, organizator.

De o parte din banii strânşi va beneficia şi un copil supradotat, în vârstă de 12 ani, elev la Liceul de Artă din Tîrgu-Mureş, cu talent de compozitor. Acesta va cânta în deschiderea concertului lui Clayderman, prilej cu care va primi şi o bursă în valoare de 1.000 de euro.

Artist de origine franceză, pe numele său adevărat Philippe Pages, Clayderman a început să cânte la pian de la o vârstă foare fragedă, tatăl său fiind profesor de pian. La doar 12 ani a fost acceptat la conservator. El a devenit celebru în 1976 cu piesa "Ballade pour Adeline", compusă de Paul de Senneville şi care s-a vândut în peste 22 milioane de copii, în 38 de ţări. Clayderman este singurul artist francez ale cărui discuri s-au vândut în peste 70 de milioane de exemplare, în peste 57 de ţări. El este deţinătorul a peste 267 discuri de aur şi a 70 discuri de platină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite