Târgu-Mureş: Câştigaţi locuri în tabere, sâmbătă la Weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii târgumureşeni îşi vor sărbători ziua sâmbătă la Weekend. Complexul de agrement „Mureşul”  va fi locul de desfăşurare a concursurilor şi jocurilor organizate pentru ei.

Ziua Naţională a Tineretului se sărbătoreşte în fiecare an în data de 2 mai. Anul acesta evenimentul va fi marcat la nivel naţional printr-o serie de activităţi şi concursuri sportive desfăşurate sub deviza „De 2 ori MAI tânăr”.

La Târgu-Mureş vor fi organizate o serie de concursuri, la care vor putea participa toţi tinerii ce iubesc mişcarea în aer liber. „Ziua de 2 Mai este un prilej de distracţie şi bună dispoziţie pentru toţi concurenţii, dar cu siguranţă şi pentru cei care vor fi doar spectatori. Cu ocazia acestei zile vor fi organizate competiţii de volei de picioare, patine cu rotile, concursuri cu bărci, korfball, streetball, beach-volley, căţărare pe pereţi artificiali şi grafitti ce vor avea loc în cadrul Complexului sportiv şi de agrement „Mureşul” pe parcursul întregii zile”, a precizat Kovrig Zoltan, consilier tineret în cadrul Direcţiei judeţene pentru Tineret Mureş.

Concursurile şi jocurile distractive vor începe la ora 10 şi se vor încheia la ora 20.00, când va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorilor. Premiile vor consta în articole sportive, pentru a-i încuraja pe participanţi să continue prcaticarea sportului. „Vor fi acordate premii constând în tricouri, şepci, brelocuri, dar şi sejururi în taberele de la munte sau mare pe perioada unei săptămâni”, a precizat Kovrig Zoltan. Participanţii vor putea completa chestionare pe tema „Ce vor tinerii”, care vor fi incluse apoi într-o tombolă. „Taloanele vor intra într-o urnă la nivel naţional şi în urma tragerii la sorţi vor fi selectaţi 10 câştigători, care vor fi premiaţi cu o excursie la Bruxelles. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul Ministerului Tineretului în data de 9 mai, cu ocazia Zilei Europei”, a spus consilierul. 

Tot în cadrul evenimentului va fi organizat şi un concurs inedit de poezie intitulat „Anii tinereţii”, dar şi un curs de aerobic, adresat tuturor celor care doresc să facă mişcare în aer liber. În cadrul evenimentului „De 2ori MAI tânăr” publicul de artă va putea vizualiza lucrările expoziţiei „Salonul de Primăvară” prezentate la Galeria „Unirea”  de către 60 de pictori membrii ai Asociaţiei Artiştilor Plastici, sau expoziţia de icoane a elevilor Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu” şi ai Grupului Şcolar „Traian Vuia”, ce va fi prezentată în sala de expoziţii a Centrului de Tineret AXIS. Anul acesta suma de 5.000 de lei primită pentru organizarea evenimentelor a fost insufiecientă pentru organizarea unor concerte de muzică.

Anul trecut la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Tineretului au participat aproximativ 300 de tineri, fiind organizate concursuri de biciclete, role şi skateboard. Concursul de sporturi extreme a atras numerosi participanţi, iar anul acesta evenimentul se va relua în perioada 8-9 mai la Şcolala generală nr. 18. Organizatorii speră că anul acesta numărul vizitatorilor va creşte faţă de anul trecut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite