Târgu-Mureş: Burse în străinătate pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de facultate pot câştiga burse pentru masterat sau doctorat, în afara ţării. Înscrierile sunt programate până la sfârşitul lunii iulie.

Absolvenţii de facultate mureşeni au posibilitatea să participe la studii de master sau doctorat în străinătate.

Fundaţia Dinu Patriciu şi grupul italian Unicredit oferă 100, respectiv 30 de burse de studiu pentru cei mai buni absolvenţi de facultate înscrişi. Fundatia Dinu Patriciu a iniţiat înscrierile la cea de-a doua ediţie a burselor “Orizonturi Deschise”. Programul se adresează tinerilor care au absolvit o facultate şi care vor să îşi continue studiile la o universitate din afara ţării. Câştigătorii vor primi câte o bursă în valoare de 15.000 de dolari.

Dosarele pentru înscriere se depun până la data de 15 iunie. Candidaţii din toată ţara îşi pot înscrie dosarul la unul din următoarele domenii: Ştiinţe Sociale, Economie, Finanţe, Artă, IT, Drept şi Inginerie. Pentru înscriere, candidaţii trebuie să completeze un formular aflat pe site-ul fundaţiei (www.fundatiadinupatriciu.ro) şi să trimită prin poştă dosarul complet de aplicaţie.  Dosarele vor fi analizate de un juriu independent, alcătuit din 5 reprezentanţi ai mediului academic, politic şi cultural: Ecaterina Andronescu (profesor universitar şi politician), Daniel Barbu (profesor universitar), Ionel Haiduc (profesor universitar), Andrei Pleşu (scriitor) şi Petre Roman (politician). Atât candidaţii, cât şi publicul larg vor afla rezultatele pe 18 iulie, când acestea vor fi publicate pe site-ul fundaţiei.

Şi grupul italian Unicredit a anunţat începerea înscrierilor în "New Europe Master in Banking and Entrepreneurship", un program internaţional de masterat în domeniul financiar-bancar aflat la a şaptea ediţie. Sunt puse la dispoziţie 30 de burse de studiu în Italia, în valoare de 22.000 de euro fiecare. Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 30 iunie.

Ei trebuie să trimită atât online, cât şi prin poştă, actele necesare pentru dosarul de înscriere, posesorii celor mai bune dosare vor fi selectaţi pentru un interviu ulterior.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite