Târgu-Mureş: Borbely Laszlo implicat în cazul „teroristului” Magyarosi Arpad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Borbely Laszlo, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor, a declarat astăzi că s-a implicat în cazul celor doi cetăţeni români de etnie maghiară, care se presupune că au fost implicaţi în atentatul împotriva preşedintelui Boliviei, Evo Morales.

Magyarosi Arpad, unul dintre cei doi tineri a fost ucis împreună cu alţi doi prieteni ai săi într-un hotel din provincia Santa Cruz de către poliţia boliviană, care îi suspecta de implicare în tentativa de asasinat împotriva preşedintelui statului. Elod Toaso, celălalt cetăţean român de etnie maghiră, a foBorst arestat de autorităţile boliviene. Borbely Laszlo s-a implicat în demersurile făcute de Ministerul Afacerilor Externe pentru repatrierea trupului neînsufleţit a lui Magyarosi Arpad.

„M-am implicat în ultimele zile, în calitatea mea de preşedinte al Comisiei de Politică Externă în problema repatrierii lui  Magyarosi Arpad, cetăţean român, din Bolivia. Am vorbit miercuri cu directorul general de la Direcţia Consulară din MAE şi se fac demersuri pentru a se repatria cât mai repede trupul acestuia. Chiar azi am vorbit cu ambasadoarea României la Budapesta, pentru că nu sunt ambasade ale României şi Ungariei în Bolivia, iar partea română a cerut ajutorul părţii maghiare, care l-a însărcinat în această problemă pe ambasadorul ungar la Buenos Aires şi pe un alt diplomat”, a precizat Borbely Laszlo.

Acesta a menţionat că va fi în continuare implicat în această problemă până când aceasta se va rezolva şi că trupul neînsufleţit a lui Magyarosi Arpad va fi repatriat cel mai probabil la Budapesta, unde locuiesc mama şi sora tânărului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite