Târgu-Mureş: Reţea de Sprijin în Afaceri și Inovare pentru IMM-uri în Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Reţea de Sprijin în Afaceri și Inovare pentru IMM-uri în Transilvania
Târgu-Mureş: Reţea de Sprijin în Afaceri și Inovare pentru IMM-uri în Transilvania

Ţinând cont de activităţile din cadrul Proiectului BISNet Transylvania, ADR Centru prezintă celor interesaţi o nouă oportunitate, în special pentru IMM, dar şi pentru autorităţi de drept public şi privat. Este vorba despre posibilitatea acestora de a beneficia de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul eco-inovării. Acest program de finanţare face parte din iniţiativele Comisiei Europene de a susţine a

În acest sens a fost lansată, pe data de 20 aprilie 2009, în cadrul Programului pentru Competitivitate şi Inovare (CIP), sesiunea de cereri de proiecte în domeniul eco-inovării, pentru anul 2009. Iniţiativa „CIP Eco-innovation – First Application and Market Replication Projects” (CIP Eco-inovare – Prime aplicaţii şi Proiecte Replicate pe Piaţă) este o componentă a Programului Antreprenoriat şi Inovare (EIP) şi are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare şi servicii suport pentru afaceri şi inovare.

Prezentul program are 4 domenii prioritare de acţiune şi anume: reciclarea materialelor, construcţiile, sectorul alimentar şi al băuturilor şi afacerile verzi/achiziţiile inteligente. Proiectele finanţate pe aceste domenii sunt cele care generează produse noi sau folosesc tehnologii ecologice noi. De asemenea, se finanţează şi replicarea pe piaţă a unei game diversificate de produse, servicii, procese, tehnici sau procedee demonstrate din punct de vedere tehnic, dar care, datorită unor riscuri întârziate au nevoie de o susţinere suplimentară pentru a penetra în mod semnificativ piaţa.

Solicitanţii eligibili sunt persoanele juridice, de drept public sau privat, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul statelor membre UE, Centrele Comune de Cercetare ale Comisiei Europene şi organizaţiile internaţionale. Cererile de finanţare vor fi redactate în limba engleză şi depuse prin intermediul sistemului informatic on-line de depunere utilizat de Comisia Europeană. Acestea pot fi depuse individual sau în parteneriat până pe data de 10 septembrie 2009, ora 17:00 (ora locală la Bruxelles). În ceea ce priveşte bugetul alocat prezentei iniţiative, acesta este în valoare de 30 de milioane de Euro, iar durata de implementare este de maxim 3 ani.

„Proiectele depuse în cadrul acestui program trebuie să urmărească reducerea impactului negativ al unor activităţi economico-sociale asupra mediului înconjurător, înlăturarea obstacolelor în dezvoltarea şi extinderea iniţiativelor de eco-inovare, crearea de noi pieţe, sau extinderea celor existente. Considerăm că prin acest program se va asigura creşterea competitivităţii întreprinderilor româneşti pe pieţele internaţionale, creşterea utilizării eficiente a resurselor naturale sau îmbunătăţirea metodelor de protejare a mediului de către întreprinderi, în special IMM-uri”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Informaţii suplimentare, ghidurile aferente programului şi instrucţiunile de aplicare on-line pot fi obţinute accesând site-ul: http://ec.europa.eu/ecoinnovation.

Aceste informaţii vă sunt oferite prin intermediul proiectului BISNet Transylvania, derulat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională CENTRU şi prin care aceasta a contribuit la crearea unei Reţele de Sprijin în Afaceri şi Inovare pentru IMM-urile din Transilvania. Pe lângă oferirea de informaţii referitoare la oportunităţile de finanţare, ADR CENTRU oferă, prin intermediul proiectului BISNet Transylvania, servicii de identificare de parteneri pentru afaceri, în orice domeniu de activitate, parteneri pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul cercetării-inovării, sprijină IMM-urile în realizarea transferurilor tehnologice, prin promovarea cererilor, respectiv ofertelor de tehnologie.

Pentru mai multe informaţii referitoare la proiectul BISNet Transylvania şi serviciile oferite de ADR CENTRU în cadrul Reţelei de Sprijin în Afaceri şi Inovare pentru IMM-urile din Transilvania, puteţi accesa site-ul: www.adrcentru.ro, secţiunea „BISNet Transylvania” sau ne puteţi contacta la adresa de e-mail: office@adrcentru.ro.

Nici Comisia Europeana, nici vreo alta persoana actionand in numele Comisiei Europene nu poate fi considerata responsabila pentru modul in care ar putea fi folosite  informatiile din acest document. Viziunea promovata in acest document apartine autorului si nu reflecta neaparat politicile Comisiei Europene. 
         

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite