Târgu-Jiu:Ion Avramescu, poliţistul sportiv de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este campion internaţional la cross şi are pereţii locuinţei plini de medalii, trofee şi diplome. Ion Avramescu este inspector în poliţie şi se ocupă de pregătirea fizică a colegilor.

S-a apucat de sport de la o vârstă fragedă, iar la 15 ani se juca fotbal la „Metalurgistul Sadu“. La 20 de ani a a devenit membru al Clubului Sportiv Dinamo, secţia atletism din Bucureşti. De atunci nicio zi nu trecea fără să facă antrenamente. Aceasta era la prima vedere principala filosofie de viaţă a sportivului gorjean. „Mi-am început cariera de sportiv la Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu, după care am început să particip la numeroase concursuri de cross“.

200 de medalii obţinute

Ion Avramescu este multiplu campion naţional şi balcanic de seniori şi juniori. A participat pentru prima dată la crossul tineretului organizat la Târgu-Jiu, unde a obţinut locul I, iar la finala pe ţară organizată la Brăila s-a clasat pe locul III. „Am fost remarcat de Ion Bură, antrenorul coordonator al secţiei de atletism a Clubului Pandurii Târgu-Jiu.  Apoi am fost legitimat la Clubul Sportiv Dinamo din Bucureşti şi am început să practic sport de performanţă“. După trei luni a participat la diferite campionate naţionale şi internaţionale reuşind să obţină medalii de bronz, aur şi argint. În 1996 sportivul a atins recordul balcanic la 1.500 de metri în sală. „A fost cel mai important campionat, recordul nu a fost doborât nici până în prezent. Am obţinut locul I la Cupa Europei în urma unui concurs cu sărituri la 3.000 de metri obstacole. Am strâns 200 de medalii, peste 20 de titluri balcanice şi 15 titluri naţionale. Am pereţii plini de medalii, diplome şi trofee. Fiind un băiat sărac am luptat să ajung aici. Din banii strânşi din munca mea mi-am cumpărat o casă în care locuiesc eu, soţia şi băieţelul meu“ , spune Avramescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite