Târgu-Jiu:Grădiniţe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de preşcolari din Târgu-Jiu vor putea învăţa din toamnă în două grădiniţe noi, europene. Valoarea investiţiilor la cele două grădiniţe  se ridică la 22 de miliarde lei vechi. Primăria speră ca prin acest efort să se rezolve problema lipsei de locuri în grădiniţe.

În Târgu-Jiu vor fi inaugurate în cel mai scurt timp două grădiniţe cu program prelungit. Sunt situate în zona de sud oraşului pe Str.Teilor respectiv Str.Plopilor, iar prioritate vor avea copii care au domiciliul în zona respectivă. „După cum se ştie, prioritatea o constituie distanţa dintre domiciliul copilului şi instituţia de învăţământ. 

 Urmează ca mai apoi în limita locurilor disponibile să fie înscrişi şi alţi copii“, a declarat Nicolae Mergea, inspector şcolar. Valoarea investiţiei la fiecare grădiniţă se ridică la 11 miliarde lei vechi. Acestea au fost amenajate în sediile fostelor centrale termice de cartier. În momentul de faţă lucrările sunt finalizate urmează doar să se facă achiziţionarea mobilierului.

Ultra moderne

În fiecare grădiniţă există săli de dormit, sală de mese şi de zi, tot în cadrul acestora se află şi un  izolator pentru copiii care prezintă probleme de sănătate până la tratarea acestora. „S-a urmărit crearea celor mai bune condiţii pentru cei mici, acum cei de la nivelul inspectoratului împreună cu primăria vor decide data la care se vor da în folosinţă“, a declarat Raul Chiriac, şef serviciu investiţii din cadrul primăriei. Fondurile la cele două grădiniţe au fost atrase din surse externe plus contribuţie de la bugetul local, pe partea de cofinanţare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite