Târgu-Jiu:Complexul Energetic Rovinari, înglodat în datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Energetic Rovinari trebuie să facă rost rapid de 4.000 de miliarde de lei vechi. Suma reprezintă contravaloarea contractelor încheiate în 2007 şi 2008 pentru diverse lucrări de modernizare

Actualul director al Complexului, Gheorghe Daviţoiu, susţine că situaţia este destul de gravă, ţinând cont că veniturile proprii ale unităţii reprezintă o mică parte din suma necesară. Cele 600 de miliarde de lei vechi de care dispune în prezent CE Rovinari nu ajung nici măcar pentru achitarea instalaţiilor de desulfurare şi şlam dens, două dintre investiţiile fără de care complexul, conform normelor europene, nu va mai putea funcţiona de anul viitor.
Directorul general al CER, Gheorghe Daviţoiu, a declarat: „Problemele din investiţii sunt foarte grave pentru că au fost contractate lucrări fără să fie bani care să acopere costurile. Justiţia va decide dacă s-a lucrat sau nu legal. Pe mine mă interesează să găsesc finanţările, pentru că altfel vom închide“.

Băncile, singura soluţie

Gheorghe Daviţoiu a explicat că singura soluţie pentru a depăşi această criză sunt creditele bancare. Potrivit comunicatului de presă emis de CER, situaţia a fost agravată de o serie de cheltuieli nejustificate, mulţi bani fiind blocaţi în achiziţii inutile.
 „Toate acestea au condus la situaţia ca SC Complexul Energetic Rovinari SA să nu poată achita datoriile în termenul de scadenţă. Aproximativ toate contractele comerciale conţin o clauză care prevede că SC Complexul Energetic Rovinari va achita penaltăţi după 30 de zile de neplată de la data scadenţei. Prin măsurile luate am reuşi să ne încadrăm în acest termen pentru a nu plăti penalităţi la furnizori“, se arată în comunicatul CER.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite