Târgu-Jiu: Un joc pentru liniştea deplină a gorjenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandurii sunt favoriţi în meciul cu Poli Iaşi, prin prisma faptului că joacă acasă, antrenorul Sorin Cârţu considerând că Pandurii a pus probleme multor echipe la Târgu Jiu. În acest context, meciul de mîine cu Iaşiul este considerat de antrenor unul al „liniştii depline”.

Pentru că joacă acasă Pandurii sunt favoriţi, mai ales că în acest sezon puţine echipe care au trecut la la Târgu Jiu au reuşit să câştige. „Normal ar trebui să pornim cu prima şansă. În general acasă am pus probleme tuturor adversarilor şi de cele mai multe ori chiar am reuşit să scoatem rezultate pozitive. Dar adevărul e că niciodată nu poţi să şti aşa cum nici un joc nu seamănă unul cu altul” a  precizat antrenorul pandurilor.

Matematic nu sunt salvaţi

Cârţu consideră că presiunea asupra jucătorilor săi nu mai e foarte mare după ce echipa e salvată teoretic de la retrogradare însă nu şi matematic: „Acum nu mai e aşa de mare presiunea la echipă, dar încă nu putem să spunem că suntem salvaţi şi matematic de la retrogradare.” În ultimele etape care au mai rămas de disputat Pandurii au jocuri foarte grele cu echipe situate sub locul ocupat acum de gorjeni şi care au spectrul retrogradării mult mai apăsat. „Meciul ce urmează acum, cu Poli Iaşi, trebuie neapărat să-l câştigăm pentru a ajunge să fim total lipsiţi de griji în ultimele patru etape. Deci partida cu Poli Iaşi ar fi un joc pentru liniştea deplină. Şi în acelaşi timp nu mai vreau să mai intrăm nici în acele jocuri indirecte ale altor echipe.”

Cârţu vrea să îndeplinească al doilea obiectiv


Cârţu recunoaşte că cele 37 de puncte pe care le au gorjenii sunt foarte greu de acumulat de alte echipe aflate acum în zona retrogradării. „Din punctul meu de vedere, trei echipe sunt sigur retrogradate. 90-95% Farul Constanţa e retrogradată, pentru că le-ar fi aproape imposibil să facă 15 puncte în cinci  etape, iar celelalte ar trebui să stea pe loc. Şi  CS Otopeni şi Gloria Buzău sunt 100% retrogradate. Iar referitor la FC Argeş este imposibil să nu se ia o măsură împotriva acestei echipe şi dacă nu îi vor retrograda, atunci în mod sigur îi vor depuncta” este de părere tehnicianul gorjenilor. Pandurii sunt doar la un punct distanţă de locul zece şi acum sunt şanse mari ca echipa să încheie sezonul pe un loc în obiectiv. „Meciul cu Poli Iaşi este o oportunitate pentru Pandurii să se achite de obiectivul iniţial, chiar dacă atunci când am venit eu, obiectivul era doar salvarea de la retrogradare. Eu voi încerca să mă bat pentru acest obiectiv care este clasarea între primele 10 echipe din Liga I” a declarat Cârţu precizând că şi-a îndeplinit obiectivul pentru care a fost adus la echipă dar acum mai doreşte şi un bonus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite