Târgu-Jiu: Au început lucrările la prima parcare supraterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Primăriei pregătesc terenul pe care va fi construită cea mai modernă parcare din Oltenia. Mai este de lucru la documentaţie însă acest lucru nu va afecta termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor.

Lucrările de realizare a unei parcării supraterane în zona Pieţei Centrale din Târgu-Jiu au fost începute după două  luni de întârziere. Asta  din cauza că municipalitatea nu a pregătit la timp terenul pe care urmează să fie construită prima parcare supraterană din Oltenia. Omul de afaceri Dumitru Huidu spune că Primăria a întârziat să pună la dispoziţie terenul pe care va fi construită parcarea. „În februarie trebuia să ne apucăm de lucrări, iar Primăria s-a apucat târziu de amenajarea terenului. Această întârziere nu afectează deloc termenul de  finalizare al lucrărilor. Problema mea este că am nevoie de tot felul de documente care trebuie eliberate de Primărie, documentaţia este extrem de stufoasă“. 

Parcarea va fi terminată în decembrie 2010

Reprezentantul firmei care a concesionat terenul prin licitaţie promite că până la 31 decembrie 2010 vom avea o parcare cu aproximativ 500 de locuri, spaţii comerciale şi o spălătorie auto.  Astăzi muncitorii din cadrul Dircţiei de Servicii Comunale  lucrau de zori la amenajarea locului unde urmează să realizeze prima parcare supraterană. „Lucrătorii Direcţiei de Servicii Comunale pregătesc  deja zona. În prezent se stabilizează şi se uniformizează asfaltul pentru a da voie contructorului să înceapă efectiv construirea  parcării. Aşteptăm şi noi să se înceapă cât de repede“, a spus Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Valoarea lucrării depăşeşte opt milioane de euro.

Proiectul deranjează

Pentru unii dintre şoferi  o parcare de asemenea dimensiuni este bine-venită, însă pentru alţii este inutilă considerând că banii puteau fi folosiţi pentru crearea de locuri de muncă. Târgujienii spun că proiectul a fost prost gândit de la bun început. „Investitorul putea să ridice o fabrică, să dea de lucru la oameni. Murim de foame. Transport cu maşina personală oamenii care vin să cumpere de la piaţă diverse mărfuri. În acest loc îmi aştept clienţii dar dacă se construieşte parcarea nu ne vor mai lăsa aici. Asta era singura mea sursă de venit. Trebuia să se facă un părculeţ aici lângă blocuri nu o parcare“, spune Irinel Bolovan, de 29 de ani, din Târgu-Jiu.

Acesta nu este singurul care se opune parcării: „Sunt oameni de afaceri care au interese mari aici. Aştia nu ajută ţara pur şi simplu o fură“  a declarat Aurel Surcel, de 67 de ani, din Alimpeşti. Părerile sunt împărţite: „Ideea realizării unei parcări supraterane este un lucru bun pentru că şi aşa nu prea sunt locuri de parcare în oraş. Mai fluidizează circulaţia. Eu nu ştiu cum o să procedeze cu atâtea canale pe aici. E mult de lucru“, spune Ştefan Pârvu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite