Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Manu riscă până la 25 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe cel care îl salvase de la sinucidere
Vasile Manu riscă până la 25 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe cel care îl salvase de la sinucidere

Un tânăr din comuna Dănciuleşti l-a lăsat fără suflare pe consăteanul care-i salvase viaţa cu doar şase luni în urmă. Vasile Manu, un tânăr de 20 de ani, şi Daniel Ilie Cismaru, în vârstă de 33 de ani, ambii din comuna Dănciuleşti, au ajuns sâmbătă seara în arestul Poliţiei Gorj, sub acuzaţia de omor calificat.

Cei doi bărbaţi l-au bătut pe un consătean în noaptea de joi spre vineri până când l-au lăsat fără suflare, după ce au consumat împreună câteva pahare de alcool.Victima a fost găsită decedată de unul dintre vecini, în apropierea casei în care locuia.

Sătenii au fost şocaţi când au aflat că tânărul de 20 de ani este unul dintre cei doi autori, întrucât el însuşi fusese salvat de la moarte de Dumitru Tânplaru, victima de 62 de ani, atunci când s-a aruncat într-o fântână ca să-şi pună capăt zilelor.

„Mare dreptate a avut cine a spus că «pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti». L-a scos din fântână acum şase luni, când a vrut să se omoare, pentru că mai făcuse el alte prostii, iar acum i-a dat în cap. Aşa ceva chiar nu s-a mai pomenit. El făcea cele mai mari probleme prin comună, acum sigur va fi linişte", a spus un localnic.

Aruncă vina de la unul la altul

Vasile Manu a recunoscut că bărbatul pe care l-a bătut până l-au omorât i-a salvat viaţa, însă vina pentru crimă a aruncat-o pe prietenul său. „Eu i-am dat doar două palme, nu eu l-a omorât. El e de vină. Este adevărat că victima m-a salvat din fântână, când m-am aruncat", a spus tânărul de 20 de ani, în timp ce celălalt, Daniel Ilie Cismaru, susţinea sus şi tare că nu el este vinovatul.

Primarul din localitate, Ion Andronescu, a dezvăluit că cei doi sunt cumnaţi. „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat în noaptea respectivă, dar Vasile Manu venise la mine pentru un ajutor social şi chiar voiam să mă implic. Celălalt e cumnatul lui. Despre victimă ştiu doar că locuia singură, iar copiii sunt plecaţi, sunt oameni respectaţi", a spus Ion Andronescu, primarul din Dănciuleşti.

Anchetatorii au cerut arestarea preventivă a acestora pentru a stabili în ce circumstanţe a decedat bărbatul de 62 de ani. „Victima găsită chiar în apropierea locuinţei sale prezenta multiple leziuni în zona capului. Existând suspiciunea săvârşirii infracţiunii de omor, în urma cercetărilor efectuate s-a constatat că cei doi au aplicat lovituri repetate victimei, care au condus la decesul acesteia", a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Au ajuns după gratii

După ce au făcut un adevărat spectacol cu cătuşele la ­mâini, fiecare arătând spre celălalt când a venit vorba de vinovăţie, tinerii au fost audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi, ulterior, au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată.

„Se admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Se dispune arestarea preventivă a inculpaţiilor Manu Vasile şi Cismaru Ilie Daniel pe o perioadă de 29 zile şi emiterea mandatelor de arestare pentru această perioadă. Cu recurs", aceasta a fost decizia magistraţilor Tribunalului Gorj, pronunţată în şedinţa publică de sâmbătă. 

Arestat şi în 2009

Vasile Manu nu se află pentru prima dată după gratii. La începutul anului 2009, acesta a fost arestatat preventiv de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti după ce a comis mai multe infracţiuni de tâlhărie. Prima dată, în 2008, a intrat în casa unui vecin imobilizat la pat şi i-a luat din buzunar 500 de lei, bani pe care îi avea pregătiţi pentru înmormântare. Tribunalul Gorj l-a condamnat atunci la doi ani de închisoare pentru tâlhărie, iar după ce a fost eliberat s-a gândit la suicid. L-a salvat de la moarte chiar bărbatul de 62 de ani găsit mort pe marginea drumului. 

"Eu i-am dat doar două palme, nu eu l-am omorât. Daniel e de vină. Este adevărat că victima m-a salvat din fântână când m-am aruncat."
Vasile Manu
arestat preventiv pentru omor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite