De la Poarta Sărutului, la răcoarea arestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Bîrcină, un om de afaceri de etnie rromă din Târgu-Jiu cunoscut sub porecla de Goeru, şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi în arestul Poliţiei, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar în care un afacerist din Târgu-Jiu, Doru Şerban, este acuzat de cămătărie şi şantaj. Dan Bîrcină a ajuns cunoscut în întreaga ţară după ce anul trecut, la nunta fiicei sale, i-a adus pe naşi şi pe nuntaşi cu trei elicoptere. Mirii au fost plimbaţi cu elicopterul şi deasupra oraşului au fost aruncate baloane şi flori.

Anchetatorii au dispus, ieri, punerea în libertate a lui Goeru, dar cu interdicţia de a părăsi ţara. Afaceristul rrom a declarat că nu a fost şantajat de nimeni: „Am fost reţinut pentru că a fost o sesizare că m-a şantajat cineva, mi-a şantajat copiii să le dea camătă. Nu i-a şantajat nimeni şi plec acasă. Eu nu sunt prăduitor. M-au reţinut ca să declar că au fost copiii şantajaţi, că aşa au fost dumnealor informaţi. Copiii mei nu au fost şantajaţi de nimeni, nu este adevărat. Am fost reţinut 24 de ore ca să mă sperie un pic aşa, dar eu nu prea mă sperii", a mai spus Bîrcină.

„A fost adus cu mandat din Bucureşti"

Avocatul lui Bîrcină este Mihaela Greblă, naşa de cununie a fiicei sale şi soţia senatorului PSD Toni Mihail Greblă. „A fost adus cu mandat de la un spital din Bucureşti pentru mărturie mincinoasă. A avut calitatea de martor în dosarul lui Doru Şerban (om de afaceri cunoscut sub porecla Habitu - n.r.), de şantaj şi de spălare de bani şi au considerat că declaraţia pe care a dat-o este contradictorie cu probatoriile care au fost administrate în cauză. Este vorba de plângerea lui Dan Floarea (om de afaceri din Gorj - n.r.), care vizează nişte împrumuturi pe care le-ar fi făcut la Habitu, dar nu ştiu, pentru că nu am văzut dosarul. Deci strict dosarul lui Bîrcină vizează numai mărturie mincinoasă", a declarat avocata Mihaela Greblă.

Dosarul în care procurorii fac cercetări constă în faptul că, în urmă cu patru ani, unul dintre fiii lui Bîrcină ar fi luat bani împrumut de la Doru Şerban şi nu i-a returnat la termenul stabilit. Acesta ar fi făcut presiuni pentru achitarea banilor şi a primit în schimb un teren în Craiova şi acţiuni la o firmă.

De-a lungul timpului, Bîrcină a fost implicat în mai multe afaceri cu iz penal. Astfel, el a cumpărat de la FPS societatea ACMM, prin intermediul şoferului său, pe care a reuşit într-un timp foarte scurt s-o bage în faliment prin nişte tranzacţii dubioase. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite