Târgu-Jiu: Telediagnosticarea îi scuteşte pe gorjeni de drumuri în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu scapă de drumurile la alte unităţi spitaliceşti din ţară, rezultatele analizelor fiind văzute şi de alţi medici imediat de la aflarea acestora.

Un nou sistem implementat la nivelul Spitalului Judeţean numit telediagnosticare le va fi de mare ajutor pacienţilor, aceştia putând avea şi o a doua opinie de la medici din centre universitare. Alţi medici decât cei din Târgu-Jiu vor  putea vedea în curând, în timp real, chiar din propriul cabinet, filmul unui pacient examinat la tomograful sau RMN-ul din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.  Medicul respectiv poate pune un diagnostic sau se poate consulta cu medicii din Tg-Jiu cu privire la tratamentul care trebuie urmat de bolnav. Acest sistem este unul foarte performant care vine în sprijinul pacienţilor. În felul acesta se vor economisi timp şi bani iar pacineţii nu vor mai fi transportaţi de la un spital la altul.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj se află printre primele spitale din ţară în care bolnavii vor fi telediagnosticaţi.
„Acest sistem poate fi folosit chiar şi în cazul medicinii de urgenţă. Bolnavului aflat în salvare i se fac mai mule analize pe care le vede şi medicul care poate da indicaţii pentru a ajuta persoana respectivă. Se poate face acest lucru la tot ce este imagistică“, a spus directorul medical Constantin Pălivan.
Medicul mai crede că această tehnică este benefică, tratamentul recomandat fiind mai eficient.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite