Târgu-Jiu: Târg de Jucării în zona centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Târg de Jucării în zona centrală
Târgu-Jiu: Târg de Jucării în zona centrală

50 de elevi din cadrul a două şcoli generale din Târgu-Jiu au expus  la Târgu-Jiu sute de jucării pentru a le vinde. Banii strânşi au fost donaţi unei fetiţe bolnave din oraş.

Elevii clasei a II-a  de la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae“ precum şi elevi de clasa a IV-a din cadrul Şcolii Gnerale „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu-Jiu au organizat un târg de jucării în centrul oraşului. Târgul de jucării s-a intitulat „Să fim Darnici“. Fiecare au adus de acasă plăsuţe cu jucării din pluş sau din plastic şi le-au expus pe măsuţele amplasate de Primăria Târgu-Jiu.

Copiii au reuşit să negocieze cu clienţii atât de bine încât, de la primele apariţii, au reuşit să-i convingă să le cumpere jucăriile. „Deja am dat un elicopter, două maşinuţe, un căţeluş din pluş şi un peşte mic. Am strâns peste 10 lei“, a spus Raul Brehui, elev în clasa a II-a la şcoala Generală „Sfântul Nicolae“.

Cea mai mare şi mai scumpă jucărie a fost o maşinuţă  de reciclat deşeuri. „Am dat-o imediat.  A costat 10 lei. Mă bucur că am reuşit să vând jucăriile. M-am jucat cu ele când eram mic. Am vândut şi doi tigrii din pluş“, a spus Horia Constantinescu, elev al Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu“.

Trecătorii au fost impresionaţi de jucăriile din pluş

Indiferent de vârstă târgujienii au admirat jucăriile din pluş viu colorate.  Aceştia au apreciat gestul de care au dat dovadă elevii pentru  a-i da o mână de ajutor Georgianei Andriţoiu din Târgu-Jiu care suferă de o boală gravă. „Am cumpărat un ursuleţ din pluş şi o maşinuţă pentru băieţelul meu.  Preţurile sunt foarte mici comparativ cu gestul. Este îmbucurător că sunt atât de mici şi  ia atitudine pentru salvarea unei vieţi omeneşti“, a declarat Maria Huiculescu dinTârgu-Jiu.  Cadrele didactice au fost cele care i-au coordonat pe copii. „Printre primii clienţi a fost o bătrână care a cumpărat un bebeluşi de jucărie. M-a impresionat la maxim această femeie săracă şi zdrenţuită care a scos 5 lei din buzunar. Alţii care au bani n-ar fi dat“, a precizat Aurora Drăghici, învăţătoare. 
Banii strânşi de copii vor fi donaţi fetiţei bolnave, iar jucăriile rămase nevândute vor fi donate Centrului Maternal din Târgu-Jiu.
Explicaţie foto: Elevii au învăţat să negocieze cu clienţii şi au adunat câţiva bănuţi pentru fetiţa bolnavă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite