Târgu-Jiu: Sute de oameni s-au ospătat gratis cu sarmale şi piftii la Tismana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Sute de oameni s-au ospătat gratis cu sarmale şi piftii la Tismana
Târgu-Jiu: Sute de oameni s-au ospătat gratis cu sarmale şi piftii la Tismana

Prima ediţie a Festivalului Răciturilor a sărbătorită ieri la Tismana. Expoziţia a fost organizată de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) filiala Gorj. Evenimentul gastronomic a adunat sute de gorjeni care s-au ospătat gratis cu sarmale şi piftii.

Potrivit reprezentanţilor ANTREC Gorj, principalii organizatori ai evenimentului gastronomic,  această manifestare urmăreşte să promoveze potenţialul turistic prin îmbunătăţirea imaginii zonei Tismana şi a întregului judeţ. Radu Ciobanu, preşedintele ANTREC Gorj intenţionează să organizeze în viitor şi un festival al căpşunilor la Polovagi. „Localitatea este o zonă renumită pentru culturile de căpşuni. Trebuie pusă în valoare într-un fel“.
Mâncăruri tradiţionale, ce ţin de istoria poporului român, au fost expuse ieri la Vila Ursu din Tismana. La această sărbătoare au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai ANTREC Mehedinţi, Covasna, Braşov, Argeş, Alba şi Gorj care au expus diverse mâncăruri tradiţionale. Piftiile au fost specifice fiecărui judeţ şi au fost gătite de maeştri bucătari de hoteluri şi pensiuni. De la Braşov au fost aduse pentru expoziţie preparate dietetice.
Din Judeţul Gorj au participat administratorii unor hoteluri şi pensiuni de la Tismana, Cărpiniş, Runcu, Peştişani şi Târgu-Jiu. Bucătarul Pensiunii „Vila Ursu“ a gătit sarmale pentru sute de persoane. Gorjenii şi nu numai au avut posibilitatea să se delecteze cu minunile tradiţionale. Până seara nu a mai rămas nimic pe mese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite