Târgu-Jiu: Studenţii UCB au preluat conducerea universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 12 persoane aflate în funcţii de rector, prorector sau decan la Universitatea Constantin Brâncuşi au fost înlocuiţi de studenţii universităţii.  

Ideea proiectului a aparţinut studenţilor care erau curioşi să afle care sunt problemele cu care se confruntă conducerea UCB. „Cred că e foarte interesant ce fac şi ne-ar plăcea oricăruia dintre noi să avem o astfel de carieră. Ne-am gândit că singurul mod în care am putea afla exact care sunt problemele cu care se confruntă este să-i înlocuim“, a declarat Maria Tomescu, studentă la UCB.
În locul rectorului Adrian Gorun se află Ramona Popescu, studentă la Facultatea de Inginerie, Elena Cărvan îl înlocuieşte pe Lucian Medar, preşedintele Consiliului Academic Economic şi Consultativ, în timp ce Andrea Licsandru este decan al Facultăţii de Educaţie Fizică.

Birourile şi telefoanele şi-au schimbat proprietarii

Cei din conducerea UCB au cedat chiar telefoanele mobile şi birourile înlocuitorilor lor consilindu-i doar la problemele curente. „Nu pot face nicio declaraţie fără să îmi consult superiorul“, a declarat profesorul universitar Lucian Medar, preşedintele Consiliului Academic, Economic şi Consultativ, rugând interlocutorii să discute orce probleme cu Elena Cărăvan, înlocuitorul său de ieri.

Activitate normală

Rectorul UCB pentru o zi, Ramona Popescu, a convonvocat un consiliu lărgit la care au participat atât cadrele didactice cât şi studenţii. În acest cadru oficial discuţiile au fost conduse de studenţii care au ocupat ieri funcţiile de rectori şi prorectori şi au atins subiecte privind desfăşurarea cursurilor, realaţia dintre profesori şi elevi dar şi gradul de încrederere al studenţilor  în Universitatea Constantin Brâncuşi. „S-au pus în discuţie numai idei frumoase, am discutat liber şi am fost toată ziua la dispoziţia lor. Sunt convins că această iniţiativă este una dintre cele mai reuşite în ceea ce priveşte relaţia studenţilor cu universitatea şi conducerea ei“, a declarat Adrian Gorun, rectorul UCB. Ramona Popescu a declarat că ziua ei ca rector a fost o experienţă deosebită: „ M-am simţit foarte bine în acestă funcţie şi cred că ziua de azi a fost decisivă în ceea ce priveşte alegerea unei cariere. Cred că toţi cei care am participat la proiect privim altfel lucrurile şi universitatea“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite