Târgu-Jiu: Studenţii de la UCB au făcut cercetări pe copii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de elevi ai Şcolii Speciale au fost supuşi astăzi unor teste realizate de studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“

Tot astăzi a avut loc o competiţie sportivă între echipe alcătuite din elevi din şcolile de masă şi elevi cu dizabilităţi.
Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu a fost gazda unor evenimente organizate de UCB, Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi reprezentanţi ai Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.
Aproape 30 de studenţi de la Universitatea au examinat 40 de copii cu dizabilităţi din Târgu-Jiu. Teste precum flexibilitatea, teste de forţă, aeorobic fitness etc. Au fost menite să identifice problemele fizice ale copiilor. În urma evaluării vor fi recomandate anumite exerciţii care să îmbunătăţească condiţia fizică a acestora. După primele teste, s-a constatat că cei mai mulţi dintre copii nu fac sport, motiv pentru care se doreşte insistarea pe orele de sport.


Campionat de fotbal unificat


După  realizarea testelor, şase echipe formate din elevi din şcolile de masă şi elevi cu dizabilităţi s-au întrecut la fotbal. „Sunt 6 echipe formate din elevi veniţi de la şcoli din Oltenia. Este un campionat de fotbal unificate ceea ce înseamnă că echipa este formată din 3 elevi cu nevoi speciale şi 4 din şcoala de masă. Şcoala noastră participă cu trei echipe “, a declarat Dospina Elena profesor al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. 
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite