Târgu-Jiu: Sorin Vintilescu e şi acum golgheter al echipei Pandurii în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele lui Sorin Vintilescu va rămâne legat mereu de cel al echipei de fotbal Pandurii, el fiind practic jucătorul emblematic al formaţiei gorjene din ultimii şapte ani. Deţine încă recordul de goluri marcate în prima ligă de gorjeni, acesta nefiind încă depăşit de trei ani. Anul acesta s-a decis să pună ghetele în cui dar rămâne pentru gorjeni căpitanul echipei Pandurii dar şi golgheterul acesteia şi în Liga I şi în Liga

Notorietatea căpitanului care a ajutat la promovarea echipei dar şi la menţinerea apoi în Liga I nu a mai fost depăşită încă, la fel ca şi numărul de goluri marcate de acesta pentru Pandurii în Liga I. Anul acesta, după o perioadă mai agitată de un an de zile în care a mai evoluat la formaţii de liga a treia, Vintilescu a decis să pună ghetele în cui. Nu a rămas însă departe de numele de Pandurii fiind, din această toamnă, director al clubului departamental al MTS Pandurii Târgu Jiu.

A fost atlet timp de opt ani


Vintilescu s-a apucat de fotbal destul de târziu, după împlinirea a 16 ani. Avea de mic acest „microb”, cum îi place să-l numească, dar pentru că avea un profesor de sport pe scară, tatăl său a ascultat de acesta şi l-a direcţionat către atletism, pentru că auzise că dacă face de mic fotbal nu va mai creşte. A mers la atletism de performanţă de la 8 la 16 ani, timp în care participa la concursuri pentru copii şi avea rezultate bune doar pe plan zonal. Pentru el fotbalul a venit destul de târziu şi întâmplător, după ce a văzut un anunţ pe sala de sport că se organizează selecţie la Chimia Craiova. Fiind atlet de performanţă nu a fost greu să treacă de probele impuse. „La 16 ani m-am lăsat de atletism şi am ajuns tot la fotbal. Părinţii nu m-au împiedicat să merg la fotbal dar susţineau ideea că ateltismul dezvoltă organismul mai bine şi mai armonios” îşi aminteşte acum fostul căpitan de la Pandurii care a preogresat de atunci an de an ajungând să joace chiar în prima ligă după trei ani de muncă la Pandurii în Divizia B.

Este şi acum golgheter în Liga I pentru Pandurii

Consacrarea pentru fotbalistul oltean nu a venit la Craiova ci la Târgu Jiu, acolo unde a promovat în prima ligă cu Pandurii şi a fost trei ani căpitan de echipă şi golgheter. „A fost o perioadă frumoasă petrecută cu Pandurii. A fost cea mai frumoasă perioadă din toată cariera mea de sportiv” povesteşte acum Vintilescu privind în urmă cu mândrie. După doi ani agitaţi la Pandurii, în liga a doua, „a început urcuşul” pentru el, Pandurii luptând pentru promovare timp de doi ani: „ A fost o adevărată aventură, am ieşit pe locul doi în primul an şi am promovat în sezonul următor şi ambele sezoane am fost golgheter al echipei dar şi căpitan.” Şi după promovare Vintilescu a fost printre cei mai buni jucători din lot, al doilea an de Liga I fiind din nou golgheter cu şase goluri înscrise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite