Târgu-Jiu: Pensionarii joacă şah în Parcul Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să-şi omoare timpul şi ca să se bucure de razele soarelui, vârstnicii transformă parcurile în sală de jocuri

Abandonând televizorul şi atmosfera de acasă, mulţi dintre pensionari s-au întâlnit astăzi în Parcul ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, la o partidă de şah, table, sau rummy şi cărţi.

Oamenii spun că este un mod plăcut de a-şi petrece timpul mai ales că sunt deja prieteni şi parteneri de joc de câţiva ani. „Vin aici de când am ieşit la pensie, acum 4 ani. Îmi face plăcere să întâlnesc foşti colegi de serviciu, vecini sau prieteni şi să depănăm amintiri în timp ce facem un joc de rummy“, a declarat Panait Telescu, din Târgu-Jiu.

Jocurile de şah sau de cărţi sunt cele mai pătimaşe pentru că se joacă la pariu. ,,Sunt zile când se organizează campionate de şah sau table. Premiile acestora constau în bani, cutii de şah, bere sau cupe. Acestea nu au o valoare mare dar meritul şi orgoliul intervine în primul rând.”, spune Iovan Pătraşcu, un pensionar în vârstă de 68 de ani.

Deseori, în Parc se încing adevărate dezbateri pe teme ca politica sau creşterea punctului de pensie. Pentru că majoritatea celor care se întâlnesc aici sunt pensionari cele mai fierbinţi discuţii sunt legate de neajunsurile vieţii. ,,Noi nici noaptea nu putem dormi, ne gândim la neajunsuri şi cum să mai facem bani.”, spune Traian Şacaliuc, un pensionar în vârstă de 60 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite