Târgu-Jiu: Pandurii îşi fac griji pentru jocul cu Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentările, suspendările, automulţumirea jucătorilor şi observatorul delegat la acest meci în fac pe Cârţu să aibă insomnii înaintea jocului cu Bistriţa.

Pandurii s-au deplasat la Bistriţa fără şapte dintre jucătorii din lotul de bază, doi jucători fiind suspendaţi în această etapă, Vancea şi Grecu, iar alţi cinci accidentaţi sau cu probleme medicale, Cardoso,  Ghindeanu, Piţurcă, Martinovic şi Hidişan. Alţi doi jucători care acuzau probleme medicale s-au deplasat totuşi la Bistriţa, Arrieta efectuând antrenamente doar separat de echipă săptămâna trecută iar Rusu accidentându-se la gleznă la un meci şcoală premergător deplasării.

Automulţumirea aduce accidentări

Din lotul deplasat la Bistriţa fac parte unii jucători care au evoluat mai puţin în acest retur, printre aceştia fiind şi doi dintre evidenţiaţii lui Sorin Cârţu la ultimul meci amical, Tilincă şi Pârvu. Pentru că în apărare soluţiile sunt puţine, Cârţu va apela la Stancu pentru postul de fundaş stânga, Cardoso, Martinovic şi Ghindeanu fiind indisponibili la acest joc din cauza unor probleme medicale. Cârţu nu crede că problemele medicale nu sunt inventate dar nici obiective, accidentările producându-se tot pe fondul unei stări de automulţumire care implică superficialitate la antrenamente: „Nu suspectez pe nimeni că se dă accidentat dar o stare din asta de superficialitate totdeauna implică şi probleme de accidentări pentru că vin tot pe o stare de blazare, de supralicitare a unor forţe sau de subapreciere a unei situaţii şi de automulţumire. Şi suspendările care apar şi ce a fost la partida cu Iaşul cu gol în secunda 10, tot dintr-o mentalitate din asta desuetă şi gândiri din acestea negative vin.” Cârţu crede că poziţia din clasament a adus prea multă linişte la echipă:  „Când nu te gândeşti la meci şi nu eşti preocupat de ceea ce ai de făcut, sigur că apar şi situaţii din acestea. Poate şi poziţia din clasament a adus linişte. Dar eu nu sunt de acord cu această situaţie pentru că nu suntem scutiţi de griji sută la sută.”

Cârţu vrea atitudine pozitivă

Atitudinea elevilor săi i-a dat bătăi de cap antrenorului pandurilor la ultimele jocuri. „E meci oficial şi vreau să văd o atitudine pozitivă. Cei care nu au jucat până acum au datoria să arate şi să creeze o imagine favorabilă. Unii jucători revin în echipă după ce în ultimul timp nu au jucat şi aştept de la ei să dea tot ce pot. Este un prilej să aibă un anumit comportament care contează foarte mult. Pentru mine este foarte importantă această partidă” a declarat Cârţu înaintea jocului de azi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite