Târgu-Jiu: Pandurii – Universitatea, meci cu grad de risc ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii gorjeni anunţă că cinci dintre suporterii echipei Pandurii şi şase ai Universităţii Craiova au interdicţie la competiţiile sportive, urmând ca mâine să fie organizate filtre care să verifice toţi spectatorii care vor intra la meci.

Pentru prevenirea situaţiilor care ar putea  produce greutăţi în desfăşurarea meciului de fotbal dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova, care va avea loc mâine pe  stadionul Municipal din Târgu-Jiu, jandarmii gorjeni adresează suporterilor recomandarea să respecte normele de conduită, de fair-play şi să dea dovadă de spirit civic.

Interdicţie pentru 11 suporteri pe stadion

Gradul de risc preliminar pentru acest meci a fost stabilit de către persoanele abilitate ca fiind ridicat. Din acest motiv, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tudor Vladimirescu Gorj vor  asigura măsuri de ordine publică sporite în zona apropiată şi imediată a bazei sportive, prin organizarea barajelor de filtrare pentru a preveni pătrunderea persoanelor care au interzis accesul la competiţii sportive, respectiv cinci suporteri de la Pandurii Târgu Jiu  şi şase suporteri ai Universităţii Craiova care au aplicată sancţiunea complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal , conform Legii 4/2008. Nu vor avea acces în zona stadionului nici persoanele aflate în stare vădită de ebrietate.

Măsuri de ordine sporite la Pandurii - Universitatea 

Inspectoratul de Jandarmi Gorj anunţă că jandarmii gorjeni vor efectua controlul corporal preventiv asupra persoanelor şi al bagajelor acestora, vor evacua din arena sportivă  grupurile de participanţi, dacă prin faptele săvârşite de către aceştia se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive şi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice în stadion atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi. „Sperăm ca pe timpul afluirii şi defluirii spectatorilor, precum şi pe timpul desfăşurării meciului de fotbal, să nu fie nevoie de intervenţie sau pentru evacuarea unor grupuri de suporteri, întrucât jandarmii gorjeni vor  îndemna la toleranţă zero în tribune, iar persoanele care nu se manifestă în limitele decenţei sportive, vor suporta rigorile legii” se arată în comunicatul remis azi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite