Târgu-Jiu: Înfrângere ruşinoasă pentru Energia Pandurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbaliştii gorjeni au fost învinşi aseară de ultima clasată, HC Piteşti, scor 28-21, suferind cea mai ruşinoasă înfrângere din retur. Vasile Stângă îşi avertizase jucătorii că gazdele din Piteşti pot face surprize în compania unor echipe mai bune. Iar elevii săi au confirmat tocmai această temere a sa şi încă un lucru bine cunoscut de antrenorii care au mnai trecut pe la Târgu Jiu – Energia este echipa tututror posibil

Favoriţi în confruntarea cu piteştenii, gorjenii n-au reuşit să obţină victoria în meciul de ieri, fiind învinşi la o diferenţă de şapte goluri de HC Piteşti, echipă deja retrogradată în cea de-a doua ligă. Vasile Stângă spera într-o victorie pentru a mai putea prinde locul şapte pentru a evita HCM Constanţa în Cupa României.

Lipsă de luciditate şi ambiţie

Tehnicianul Energiei nu mai înţelegea nimic aseară din comportamentul de pe teren al echipei sale. Cunoscută ca formaţia surprizelor neplăcute în tur, Energiaşi-a păstrat renumele şi, după ce a învins etapa trecută prima clasată, ieri a pierdut ruşinos în faţa ultimei echipe a Ligii Naţionale. „Eu personal nu pot să-mi explic atitudinea echipei. Parcă jucătorii mei nu mai ştiau să joace handbal. Noi începuserăm meciul destul de bine, am condus cu scorul de 8 – 3 şi 9 – 4. După aceea parcă au înebunit!” spunea dezorientat după meci Stângă, neştiind ce să mai creadă despre echipa sa. Acesta a dat vina pe lipsa de luciditate a jucătorilor pentru acest eşec şi mai ales pe ieşirea din formă a portarilor şi lipsa de ambiţie a echipei sale: „Efectiv nu am văzut nici un jucător lucid de la noi, nici extremele nici interii şi nici portarii. Iar portarii noştri nu au prins o minge în tot meciul.  Piteştiul a jucat mult mai motivat pentru noi, am făcut-o cu ambiţie, mai ales pe faza de apărare.”
 
Stângă: „A fost ca un vis urât!"
 
După o serie de rezultate bune cu Energia şi după ce a învins la Târgu Jiu ocupantele primelor două locuri, Stângă a fost nevoit să suporte cu echipa sa şi umilinţa unui eşec lamentabil la Piteşti. Tehnicianul nu s-a sfiit să afirme că elevii săi sunt deja în vacanţă, aşa cum au demonstrat la jocul de ieri, precizând că o astfel de atitudine nu dă speranţe pentru jocul din ultima etapă dar mai ales pentru cele care vor urma apoi în Cupa României:  „A fost ca un vis urât. Sper ca dimineaţă să ne trezim şi să ne prefacem că nu s-a întâmplat asta pentru că nimeni nu ar crede ceea ce tocmai s-a întâmplat. Probabil că jucătorii nu au vrut să ia locul şapte. S-au văzut cu locul opt asigurat sută la sută şi s-au gândit că s-a terminat campionatul. A fost o relaxare totală, parcă nici nu au mai vrut, nici nu au mai putut. După meciul cu Constanţa parcă a fost o cădere în gol. Chiar dacă în ultima etapă jucăm acasă cu Minaur şi în mod normal nu ar trebui să avem probleme, adevărul e că nu pot să nu mă gândesc că la noi e posibil orice."
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite