Târgu-Jiu: Încep controalele de Paşte
0Toate instituţiile de control din Gorj vor verifica în această perioadă produsele cumpărate de gorjeni în preajma Paştelui. Primele controale vor începe la 1 aprilie.
Laboratoarele de cofetărie, carmangeriile, unităţile de alimentaţie publică, dar şi centrele de sacrificare a mieilor vor fi atent supravegheate de inspectorii OJPC, şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Ion Iliuţă, director la DSVSA Gorj, a declarat că a înştiinţat toate primăriile din judeţ despre obligaţiile pe care le au pentru evitarea apariţiei infecţiilor toxialimentare şi a altor probleme de igienă. Iliuţă a amintit că în Gorj au fost stabilite centre de tăiere a mieilor în Târgu-Jiu, Novaci, Rovinari şi Motru. Acesta a adăugat că toate celelate puncte de lucru vor fi atent supravegheate. Vor fi în vizorul inspectorilor produsele lactate şi ouăle. Regulile de comercializare a acestor produse vor fi mai stricte în perioada Paştelui.
Mihaela Răducan, şefa OJPC, a declarat astăzi că vor fi demarate o serie de verificări la prestatorii de servicii de alimentaţie publică, firmele de transport în regim maxi-taxi şi pachetele de servicii turistice.