Târgu-Jiu: Finala Cupei României, a patra oară în provincie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Cupei României se va juca pe 13 iunie la Târgu Jiu, pe Stadionul Municipal, cele două finaliste fiind Poli Timişoara şi CFR Cluj. Municipiul Târgu Jiu va fi al treilea oraş care va organiza finala, după ce s-a luat decizia de a nu se mai juca la Bucureşti.

Municipiul Târgu Jiu este cel de-al patrulea oraş de provincie în care se va juca finala Cupei României, până acum trei ani finala disputându-se de fiecare dată la Bucureşti, singura excepţie fiind în anul 1989 când s-a jucat la Braşov de teama unui conflict între suporterii echipelor Steaua şi Dinamo. De doi ani finala cupei se joacă numai în provincie, Târgu Jiul fiind al treilea oraş unde se dispută finala, după schimbarea sistemului de joc, după Timişoara şi Piatra Neamţ.

Timişoara şi Piatra Neamţ au deschis noua serie

După ce ani la rând finala cupei s-a jucat doar la Bucureşti, în urmă cu doi ani, directorul FRF Ionuţ Lupescu a decis ca finala să se dispute în provincie. Primul oraş organizator din noua serie de finale disputate în provincie a fost Timişoara, al doilea Piatra Neamţ şi al treilea va fi Târgu Jiu. „Cupa României este cupa tuturor echipelor din România, nu doar a celor din Bucureşti. Am încercat să dăm şanse tuturor echipelor, care se vor deplasa şi în alte oraşe. Vom atribui finala mai multor oraşe, am început cu Timişoara şi Piatra Neamţ. Sper să avem stadioane bune şi la Cluj, Braşov sau alte oraşe unde să organizăm cupa pe viitor. Cupa României s-a jucat de cele mai multe ori la Bucureşti, dar nu este o regulă să se joace numai aici” a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Premieră pentru Târgu Jiu

Preşedintele Marin Condescu, a anunţat că finala Cupei, dintre Poli Timişoara şi CFR Cluj, se va disputa în premieră la fotbalul masculin pe stadionul Municipal din Târgu-Jiu. "Cei de la Federaţie au fost mulţumiţi pentru că vor avea stadionul plin, deoarece suntem cam la aceeaşi distanţă de cele două oraşe şi ambele echipe vor putea fi susţinute de fani. În plus, le-au plăcut şi condiţiile oferite", a explicat preşedintele Marin Condescu.
Pandurii au mai organizat la Târgu Jiu o finală de Cupa României dar la fotbal feminin, echipa locală de fotbal feminin Pandurii fiind atunci una dintre finaliste dar ocupând locul doi după ce a pierdut în faţa celor de la Clujeana Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite