Târgu-Jiu: Consilierii judeţeni şi-au plătit masa de ziua Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Consilierii judeţeni şi-au plătit masa de ziua Consiliului Judeţean
Târgu-Jiu: Consilierii judeţeni şi-au plătit masa de ziua Consiliului Judeţean

Consiliul Judeţean cheltuieşte peste un miliard de lei pentru sărbătorirea împlinirii a 145 de ani de la înfiinţare.

Consilierii au fost de acord să li se reţină indemnizaţia în valoare de cinci milioane de lei vechi pentru organizarea mesei festive dar s-au certat din cauza sumei mari de bani alocate evenimentului.
Sărbătorirea a 145 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean a iscat o serie de discuţii în şedinţa de Consiliu din pricina fondurilor alocate evenimentului din Octombrie. Aşadar, pentru cele trei zile în care urmează să fie organizate simpozionane, vernisaje şi mese festive, Consiliul Judeţean va cheltui, din banii publici, peste un miliard de lei vechi.


Pro şi contra


Nemulumiţi de suma mare alocată organizării evenimentului, consilierii au propus retragerea hotărârii de pe ordinea de zi şi refacerea acesteia  cu un program mai „decent“ din punct de vedere financiar în condiţiile actualei crize economice. „Propun retragerea de pe ordinea de zi şi revenirea unui proiect în care Consiliul Judeţean arată reţinere în cheltuirea banilor publici“, a spus consilierul Dragoş Păsărin. „Şi evenimentul de la Viena s-a anulat. Una dintre cele mai mari manifestări di lume dar au ţinut cont de recesiune. Propun să revenim cu un proiect pentru care să nu fie nevoie de atâţia bani“, a spus Ionel Manţog. Consilierul Gheorghe Milosteanu este de acord cu organizarea manifestări. „Proiectul nu poate fi amânat pentru că am votat ordinea de zi la început“, a spus Milosteanu.


Scot bani din buzunar pntru masa festivă

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu a propus consilierilor ca în luna octombrie să li se reţină indemnizaţia pentru a acoperi cheltuielile pentru masa festivă.   Până la urmă Călinoiu a reuşit să-i convingă pe aceştia nu numai să voteze suma iniţială, adică 123.250 ci să plătească şi din propriul buzunar masa festivă.  17 consilieri din 33 au aprobat suma iniţială dar şi reţinerea indemnizaţiei de consilier judeţean, banii fiind folosiţi pentru organizarea mesei festive.
Aşadar, în perioada 26 octombie-28 octombrie vor fi organizate vernisaje de carte şi artă, sesiune de comunicări ştiinţifice, inaugurarea unui muzeu, dezvelirea unei plăci comemorative  şi acordarea de diplome. „Aş dori să organizăm anual acest eveniment  având posibilitatea să atragem alte instituţii din ţară şi să prezentăm judeţul. Scopul este acela de a arăta că judeţul este capabil să aplice eficient normele Uniunii Europene“, a spus Călinoiu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite