Târgu-Jiu: Cetăţenii vor avea parcări occidentale...pe banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un loc de parcare în spatele blocului va costa 10 lei pe lună.

Primăria Târgu-Jiu a găsit o serie de soluţii pentru rezolvarea problemei privind aglomeraţia în oraş dar şi pentru lipsa locurilor de parcare.

 Într-un cartier din Târgu-Jiu a fost deja montată o parcare cu barieră care nu permite decât riveranilor să parcheze în zonă. Locatarii blocurilor din cartierul Gârdu sunt foarte mulţumiţi: „De când s-a montat această barieră nu mai parchează toate firmele, e mai multă linişte şi nu ne mai certăm pe locurile de parcare. Sunt foarte mulţumit şi sper să se monteze astfel de parcări în tot oraşul“, a declarat Constantin Drăghici, 48 de ani, Târgu-Jiu, posesor al unui loc de parcare.
Conform regulamentului postat pe site-ul Primăriei Târgu-Jiu: „Contravaloarea acestor bariere va fi suportată de Primăria Municipiului Târgu Jiu, urmând a fi recuperată în termen de 1 an de la utilizatorii parcării respective“. Parcările cu bariere pot fi montate doar cu acordul a peste 90% din locuitorii unui cartier.

Primul venit, primul servit


Pe locurile garajelor demolate au început deja lucrările pentru amenajarea unor parcări de tip reşedinţă. Cei care doresc abonamente pentru astfel de parcări trebuie să facă o cerere către administratorul parcării, să ataşeze un dosar care să conţină: documente legale care atestă deţinerea  imobilului, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului deţinut în proprietate sau folosinţă, documente privind dreptul de folosinţă/utilizare a autoturismului şi un certificat de handicap, dacă este cazul. Abonamentele se vor acorda pe sistemul primul venit, primul servit pe o perioadă de maxim 12 luni, prin Direcţia Publică de Patrimoniu Tg-Jiu – Serviciul Parcări, numai după achitarea taxei.


Un singur loc de parcare


Târgujienii îşi vor putea parca o singură maşină în parcarea de lângă bloc. Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei a declarat: „Fiecărui proprietar de apartament îi revine dreptul la un singur loc de parcare, cei care doresc mai multe locuri trebuie să facă o cerere dar există o singură situaţie în care îl pot obţine“. Potrivit regulamentului stabilit de Primăria Târgu-Jiu această situaţie este aceea în care numărul locurilor de parcare este mai mare decât numărul de solicitanţi: „În cazul în care numărul locurilor de parcare din parcarea de reşedinţă aferentă este mai mare decât numărul solicitanţilor admişi, locurile de parcare excedente vor fi atribuite locatarilor ce deţin un al doilea autoturism, dacă solicită acest lucru“.
 „Taxa de închiriere pentru un loc de parcare de orice fel va fi de 10 RON/lună până la 31 decembrie 2009 şi se achită integral la data atribuirii locului respectiv“, Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite