Târgu-Jiu: Brâncuşi, promovat intens la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilustrate cu operele lui Constantin Brâncuşi au fost scoase azi-dimineaţă la vânzare în Târgu Jiu, în Parcul Central, iniţiativa constituind o premieră pentru gorjeni şi turişti.

Centrul de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu organizează zilnic, în Parcul Central, expoziţii ale ilustratelor cu operele marelui artist. Săptămâna viitoare vor fi aduse şi primele miniaturi cu imagini ale ansamblului sculptural. Iniţiativa constituie o premieră pentru Centrul de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi“, decis să promoveze astfel mai  intens operele marelui sculptor printre turiştii care viyiteayă oraşul de pe Jiu.

Centrul de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu organizează începând de astăzi o expoziţie cu vânzare de fotografii sau ilustrate cu operele brâncuşiene. În premieră, gorjenii dar şi turiştii veniţi aă afle ami multe despre marele Brâncuşi şi operele sale, vor putea admira dar şi achiziţiona vederi cu Poarta Sărutului, Masa Tăcerii sau Coloana Infinitului. Expoziţia a fost ianugurată astăzi la Târgu-Jiu în Parcul Central, chiar în faţa Porţii Sărutului fiind amplasată o masă pe care au fost expuse vederi şi pliante cu celebrul ansamblu sculptural.

Potrivit conducerii Centrului de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi" vor fi scoase la vânzare şi miniature cu imaginea operelor brâncuşiene. „Toţi iubitorii de artă aşteptau aceste vederi. Săptămâna viitoare vor fi scoase la vânzare şi vederi lenticulare, căni, brelocuri, cărţi poştale, insigne dar şi alte obiecte cu Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului“, a spus astăzi directorul Centrului de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi di Târgu-Jiu, Sorin Buliga. Prin intermediul pliantelor, albumelor cu vederi şi al comercializării de miniaturi ale monumentelor reprezentantive se încearcă punerea în valoare a atracţiilor turistice. Ilustratele au fost realizate de către o firmă de profil din Târgu-Jiu după ce a câştigat licitaţia.

Tineri din Hunedoara, interesaţi de capodoperele lui Brâncuşi

Gorjenii s-au oprit să cumpere ilustrate cu operele lui Constantin Brâncuşi. O pensionară care locuieşte în comuna natală a celui mai mare sculptor gorjean, laudă iniţiativa autorităţilor de promovare a culturii şi turismului. „Este un lucru bun din partea autorităţilor că scot în evidenţă tot ce avem noi mai de preţ. Stau foarte aproape de Casa Memorială a lui Brâncuşi, mă desparte doar râul Bistriţa. Voi cumpăra şi eu o ilustrată cu masa tăcerii şi coloana infinitului, vreau să am şi eu acasă să le arăt nepoţilor“, a spus Maria Folcuţ. Un grup de elevi din Hunedoara au venit astăzi special la Târgu-Jiu să viziteze operele artistului de la  Hobiţa. „Noi nu prea avem ce vizita în Hunedoara. Suntem atraşi mai mult de obiectivele turistice din Gorj, în mod special de Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi multe altele. Cu toţii ştim că Brâncuşi este cel mai mare sculptor gorjean, iar în Franţa au rămas multe opere“, a declarat Bogdan Bratu de 18 ani din Lupeni. Expoziţia va fi deschisă zilnic între orele 00:09 şi 17:00 până în luna septembrie.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite