Târgovişte: O singură farmacie mai e deschisă noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farmaciile târgoviştene nu mai vor program de gardă pentru că nu este profitabil Cele 30 de farmacii din Târgovişte făceau, până la 1 mai, program de gardă prin rotaţie. De la deschiderea unei farmacii non-stop, vânzările celorlalte au scăzut drastic şi tura de noapte nu le mai convine din punct de vedere financiar.

De la 1 mai, târgoviştenii pot să-şi cumpere medicamente pe timp de noapte de la o singură farmacie. Decizia a fost luată de Colegiului Farmaciştilor, care nu a găsit rentabilă garda prin rotaţie a farmaciilor cu program normal.
„De când s-a deschis farmacia non-stop de la Pavcom, de fiecare dată când facem de noapte nu prea avem clienţi. Nu vindem nici măcar cât să plătim salariile pentru tura de gardă“, ne-a spus o farmacistă din Microraionul 9.

Au scăpat de chin
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Dâmboviţa, Carmen Bâte, a declarat că decizia a fost luată în interesul sistemului farmaceutic din Dâmboviţa, iar oamenii nu au nimic de pierdut. „Toată lumea ştie de farmacia Valeriana, care e deschisă non-stop şi e la mare căutare noaptea. Chiar şi doctorilor le e mai uşor când recomandă farmacia de gardă. Fiind doar una, e mai uşor pentru toată lumea, iar restul farmaciilor din oraş nu se vor mai chinui cu programul de 24 de ore“, a spun Carmen Bâte.
Farmacia Valeriana este situată la parterul complexului Pavcom, vis-a-vis de Căminul Garnizoanei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite