Târgovişte: Zona montană Padina aşteaptă turiştii cu braţele deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muntele îi aşteaptă pe cei dornici de aer curat şi mişcare. Cele peste 300 de locuri de cazare de la cabanele dâmboviţene sunt mai mult decât suficiente pentru orăşenii doritori de

Muntele îi aşteaptă pe cei dornici de aer curat şi mişcare. Cele peste 300 de locuri de cazare de la cabanele dâmboviţene sunt mai mult decât suficiente pentru orăşenii doritori de distracţie. La fel de bine puteţi merge şi cu cortul. Drumul este singura problemă ce vă mai poate pune pe gânduri, deşi porţiunea de până la Bolboci este în stare bună, dar în apropiere de Padina există porţiuni cu noroi şi denivelări mari.

Şeful Servicului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, îi sfătuieşte pe turişti să vină cu maşini cu gardă înaltă, pentru a nu risca să îşi lovească automobilul de la gropile din drum iar pe cei care vor să plece în drumeţii, să se echipeze regulamentar.”Cei care vor să meargă spre Babele trebuie să aibă la ei şi echipament de iarnă, iar turiştii care vor să ajungă la Omu trebuie să mai aştepte pentru că deocamdată traseul este închis din cauza zăpezii foarte mari”a adăugat Doru Diaconescu.. El le atrage atenţia amatorilor de munte că există şi alt gen de pericole. “De câteva zile a început să mai iasă ursul pe traseele marcate iar acum o săptămână, lângă schit, am găsit o viperă destul de mare."

Cei care au neşansa să se întâlnească cu Moş Martin trebuie să îşi păstreze calmul şi să nu facă mişcări bruşte. În plus, turiştii sunt sfătuiţi să nu lase în cort sau în apropierea acestuia produse alimentare, pentru că acestea vor atrage animalul cu siguranţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite