Târgovişte: UPDATE Au sărit în aer la Dărmăneşti din cauza canistrelor de benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: UPDATE Au sărit în aer la Dărmăneşti din cauza canistrelor de benzină
Târgovişte: UPDATE Au sărit în aer la Dărmăneşti din cauza canistrelor de benzină

Sticlele de plastic şi canistrele cu benzină, petrosin şi diluant ţinute în magazia unei case din Dărmăneşti au explodat din cauze necunoscute.  În urma incendiului, Trei case au fost mistuite de flăcări iar o fetiţă de numai 3 ani este internată în Bucureşti cu arsuri grave pe 60% din suprafaţa corpului.

O fetiţă a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, după ce o explozie s-a produs într-o anexă a casei în care locuia, la Dărmăneşti. Copilul este acum la Spitalul de Grigore Alexandrescu din Bucureşti, iar starea sa este stabilă. Fetiţa a fost transportată iniţial la spitalul din Moreni, apoi la Spitalul de Urgenţe din Târgovişte.

Camera de Gardă a Spitalului din Moreni a informat că fetiţa a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, de gradele I, II şi parţial III. Cele mai afectate sunt mâinile şi abdomenul.

La ora 19.27, serviciul 112 a primit un apel legat de o explozie la o casă din comuna Dărmăneşti. Patru autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Moreni s-au deplasat la faţa locului. Alături de pompierii profesionişti au mai sosit şi cei civili de la Schela Moreni cu încă o autospecială. Au fost, de asemenea, chemate încă două unităţi de intervenţie din Prahova care însă au fost întoarse din drum pentru că incendiul a putut fi stins cu efectivele de la faţa locului.

Trei gospodării au ars, iar pompierii au intervenit cu cinci autospeciale

Ancheta pentru a se afla cauza exactă a deflagraţiei continuă. “Încă nu ştim exact cauza exploziei şi a incendiului. Ancheta se va încheia atunci când toate datele vor fi centralizate. Din primele constatări, se pare că focul a început la o magazie a uneia dintre gospodării, unde proprietarul depozitase produse petroliere în containere neadecvate”, a declarat Eduard Ţelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Până acum nu a fost luată în calcul, nici de proprietarii caselor, nici de pompieri, ipoteza unei mâini criminale care să fi declanşat incendiul intenţionat. “Nu am auzit până acum de această variantă. Incendiul a pornit, din câte se pare, accidental”, a mai delarat Ţelea.

În semestrul întâi al acestui an, au fost 138 de incendii la gospodăriile populaţiei din judeţul Dâmboviţa.  În urma acestora s-au înregistrat pierderi materiale în valoare de aprox 1.280.000 lei. 3 persoane au murit iar o singură persoană a fost rănită grav. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite