Târgovişte: Transport ilegal de porci, oprit la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii dâmboviţeni au descoperit în trafic o autoutilitară care transporta 14 porci vii, fără acte de provenienţă.

Un autoturism Dacia din Prahova, în care se aflau 14 porci transportaţi ilegal, a fost oprit, vineri, de poliţişti, în localitatea dâmboviţeană Ulmi. Proprietarul, B. Gheorghe, din Ploieşti, a abandonat maşina, dar şi pe minorul care-l însoţea.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, a declarat, pentru Adevărul de Seară, că poliţiştii au  solicitat prezenţa, la faţa locului, a medicilor veterinari, care au constatat că 14 porci, cu crotalii de Danemarca, nu aveau niciun act de provenienţă şi erau transportaţi în condiţii improprii.

“Ţinând cont că suntem în plină campanie de vaccinare împotriva pestei porcine şi având în vedere faptul că în lume evoluează gripa porcină, noi trebuie să ştim exact de unde vine fiecare animal, acum, mai ales în cazul porcilor”, a precizat directorul DSVSA Dâmboviţa.

Un porc a murit din cauza căldurii


Sandu Tolea spune că proprietarul autoturismului a lăsat maşina în stradă şi a plecat, după ce a fost sfătuit de un avocat. Mai mult, potrivit sursei citate, în maşină se mai afla un minor, care a fost lăsat şi el acolo.

“A lăsat maşina în stradă şi a plecat, pentru că aşa a fost povăţuit de domnii avocaţi. Era şi un minor cu el. A lăsat copilul în maşină şi porci şi a plecat”, a subliniat Tolea.

Directorul DSVSA spune că porcii au fost confiscaţi şi urmeză să fie eutanasiaţi. Aceştia erau transportaţi în condiţii improprii şi din cauza căldurii, unul dintre ei a decedat. Bărbatul a cumpărat porcii de la un localnic din Dragodana şi urma să îi transporte la Ploieşti.

Directorul DSVSA atrage atenţia că în astfel de cazuri animalele vor fi confiscate, iar amenda poate ajunge până la 24.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite