Târgovişte: Târgoviştenii au uitat de cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura sală de cinematograf din oraş mai are doar în jur de 40 de spectatori pe săptămână Cinema Independenţa a fost cumpărat, de aproape 2 ani, de firma Quality Cinema Bucureşti, care a investit mulţi bani în renovarea sălii şi a aparaturii video şi audio. Cu toate acestea, apetitul târgoviştenilor pentru filmul de pe marele ecran este în continuă scădere.

În jur de 40 de spectatori intră în sala cinematografului Independenţa într-o săptămână. Cei mai mulţi sunt elevi şi studenţi care vin în grup, mai mult să se distreze în sală decât să urmărească filmul. În programul cinematografului sunt cuprinse, zilnic, trei reprezentaţii. Una de la ora 15.00, care de cele mai multe ori nu ţine pentru că nu sunt spectatori, una de la ora 17.00 şi ultima, de la 19.00.

Sunt săptămâni când filmul atrage mai mulţi amatori şi sala primeşte circa 250 de oameni. Dar aceste momente sunt din ce în ce mai rare. Cu toate acestea, cinematograful trebuie să-şi plătească cheltuielile, salariile şi întreţinerea sălii cu banii din bilete.

Un bilet costă 6 lei

Tinerii care vin la cinema caută un loc unde să se relaxeze cu prietenii sau colegii lor. Ce îi atrage la singurul cinema din oraş este preţul biletului. „Dacă stăm să ne gândim, un suc la un bar ne costă vreo 5 lei. Un bilet la cinema e 6 lei. Stăm împreună, râdem, glumim, şi mai e şi întuneric. Ce mai, ca în club. Plus că mai vezi şi un film“, ne-a spus Andrei, un tânăr de 17 ani.

„Cei care vin la film sunt în special tinerii de şcoală şi liceu. Mai vin din când în când şi persoane mai în vârstă, dar asta se întâmplă rar. Preţul biletului este unul mic în comparaţie cu cel de prin oraşe mai mari, iar filmele sunt cam aceleaşi“, a declarat coordonatorul cinematografului Independenţa, Dumitru Pătraşcu.

Cei interesaţi de filmele de pe marele ecran trebuie să ştie ca în fiecare zi de vineri filmele se schimbă, iar de vinerea aceasta, în fiecare zi vor rula două filme. Unul la ora 15.00, pentru copii, iar de la orele 17.00 şi 19.00, un film pentru adolescenţi.
Cinematograful este deschis în fiecare zi, mai puţin joia, iar cei ce vor să vadă producţiile proiectate aici pot cumpăra bilete din holul instituţiei. 

Oamenii stau acasă din comoditate

Majoritatea târgoviştenilor preferă să stea acasă şi să vadă un film la televizor sau să închirieze un DVD. În ultimii ani s-au deschis mai multe firme care închiriază contra cost aproape orice film, inclusiv clasice.
„Sălile de cinema sunt aproape goale pentru că acum oferta de petrecere a timpului liber este variată. În plus, este şi mai comod să stai acasă la tine şi să te uiţi la un film bun“, spune Cristina Petru, de 25 de ani.

Virginia Niculăescu, de 57 de ani, îşi aminteşte că înainte de 1989 stătea ore întregi la rând pentru a putea vedea un film românesc la cinema Independenţa. „Ne trezeam cu noaptea în cap şi stăteam ore bune la coadă. Nu eram atât de stresaţi ca acum, râdeam, ne simţeam bine. Ni se părea că facem un lucru extraordinar şi eram mulţumiţi de ceea ce vedeam. Nu era concurenţa de azi“, îşi aminteşte Virginia.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite