Târgovişte: Peştii, cel mai bine vânduţi la pet shop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pet shop-urile sunt vizitate mai ales de persoane care cumpără hrană pentru animalele lor de companie. Dacă vor vieţuitoare, acestea se orientează în special către peşti sau papagali.

Pet shopurile nu mai vând animale de companie ca anii trecuţi. Proprietarii acestora se plâng că, numărul de clienţi a scăzut, în primele luni ale acestui an, cu aproximativ 25% faţă de perioada similară a anului trecut. Prin urmare, pet shopurile sunt vizitate mai ales de proprietarii de animale care achiziţionează hrană pentru acestea.
„Numărul celor care cumpără animale de companie a scăzut cu un sfert, anul acesta, faţă de anul trecut. Sunt însă şi acum, în vremuri de criză, oameni care nu se uită la bani când îşi pun în cap să cumpere animalul preferat. E drept că aceştia sunt destul de puţini”, a menţionat vânzătorul unui magazin de cartier.

Aduc animale la comandă

În Târgovişte, nu există niciun pet shop în adevăratul sens al cuvântului. Spaţiile mici nu le permit patronilor să aducă animale de companie în magazin pentru a fi vândute. Din această cauză, sunt expuşi la vânzare frecvent peştişorii de acvariu şi câţiva papagali. Cei care doresc un alt animal de companie sunt nevoiţi să ceară proprietarilor de pet shop-uri să-l aducă la comandă.

Cel mai bine se vând peştii

Unul dintre pet shop-urile din Târgovişte vinde cel mai bine peştişori, cu preţuri între 2,5 şi 10 lei bucata. Oamenii consideră că investiţia este mai mică, înotătoarele nu fac zgomot şi nici mizerie. “Este aparent o investiţie mai mică. Pentru că dacă iei şi un acvariu care costă aproape 300 de lei, mai iei o pompă, un filtru, ajungi la 250 de euro”, a declarat Florin Boghici, reprezentantul unui pet shop din apropierea pieţei 1 Mai. Acesta a adăugat că magazinul este căutat mai ales de cei care cumpără câteva sute de grame de mâncare pentru câini sau pisici.
“Ştiu că fetiţa mea îşi doreşte un câine. Deocamdată, însă nu am timp pentru un animal de companie şi nici bani suficienţi pentru un câine de rasă”, a precizat Eliza Badea, mama unei fetiţe de 8 ani.

Pasionaţii de patrupede plătesc oricât

Sunt însă şi iubitori de animale care sunt dispuşi să plătească sume importante pentru a-şi asigura o companie necuvântătoare.
“Vreau un ciobănesc german. Îmi plac foarte mult, sunt atât de inteligenţi... Am mai avut unul care a murit de bătrâneţe. Nu te mai gândeşti la bani când iubeşti cu adevărat animalele”, a declarat Florian Matei, un tânăr funcţionar.
În ultima lună, la pet shop-ul din micro IX au fost aduşi la comandă trei câini de rasă, din părinţi campioni, care au fost vânduţi cu 600 până la 1000 de euro.
“Aducem orice animal la comandă. Nu le ţinem aici pentru că nu avem condiţiile necesare, iar spaţiul este mic”, a adăugat Florin Boghici.
 Noua legislaţie europeană interzice deţinerea de câini sau pisici în cuşti sau spaţii improprii în incinta magazinelor. Nici măcar pentru a expune animalele rămase fără stăpân.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite