Târgovişte: Păpuşile vii au ocupat Târgoviştea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Păpuşile vii au ocupat Târgoviştea
Târgovişte: Păpuşile vii au ocupat Târgoviştea

Astăzi în Târgovişte a avut loc deschiderea oficială a celei de-a cincea ediţii a Festivalului „Păpuşilor vii”. Peste 200 de oameni de teatru din toată ţara participă între 29 mai şi 1 iunie la acest eveniment.

În jurul orei 11,00 a defilat prin centrul oraşului o paradă cu totul neobişnuită în peisajul autohton. Picioroange si pitici, personaje de basm si acrobaţi, clovni si păpuşi au încântat atât copiii cât si părinţii veniţi special pentru eveniment.
”Îmi place foarte mult să merg pe lângă paradă, să mă plimb alături de păpuși, cel mai mult mi-au plăcut păpuşile mari”, spune Dan Mărculescu, 8 ani.
”L-am adus pe cel mic să vadă, dar trebuie sa recunosc că imi place şi mie, mă face să îmi aduc aminte de copilărie, de personajele din basme. Mi se pare o idee foarte bună în vremurile astea în care ne gândim numai la bani”, ne spune Ioana Mărculescu, 34 de ani, mama lui Dan.

Trei scene pe care se vor monta peste 15 spectacole

„Aventurile lui Pinocchio”, „Cei trei purceluşi”, „D’ale lui Păcală”, „Petrică şi lupul”, „Vasilache şi Mărioara” sunt numai câteva din spectacolele care se vor pune în scenă de-a lungul celor patru zile de festival pe cele trei scene situate pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Pe lângă teatrul de păpuşi, copiii se pot delecta si cu spectacole de fanfară şi majorete, spectacole de patinaj pe role, proiecţii de filme de desene animate.

Concursuri de „pictură pe faţă” şi „grafitti”

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de o serie de manifestări neconvenţionale. Cei mici au plecat de la spectacole semănând cu pisici, căţei şi personaje de basm, datorită talentului artiştilor în pictură pe faţă. Vopselele sunt speciale pentru pictura pe piele, testate dermatologic.  Tot astăzi a avut loc şi concursul de grafitti, unde târgoviştenii au putut admira lucrări de o mare originalitate.

Festival made in Târgovişte

Directorul festivalului, regizorul Dan Ţopa, declară cu mândrie că evenimentul este sută la sută târgoviştean, dar de-a lungul timpului şi-a câştigat un prestigiu naţional şi se înscrie în eforturile artiştilor teatrului Mihai Popescu de promovare a culturii cetăţii de sub Turnul Chindiei. „Trupele vin cu plăcere la Târgovişte, actorii se simt bine şi sperăm ca şi vremea să ţină cu noi astfel ca cei prezenţi la eveniment să se bucure de surprizele pregătite pentru ei”, mai declară Dan Ţopa.
Festivalul este iniţiat şi organizat de Teatrul „Mihai Popescu”, cu sprijinul Consiliului Local Târgovişte, al Casei de cultură I. G. Vasiliu, al Universităţii Valahia şi al Centrului pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Dâmboviţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite