Târgovişte: Nervi la intrarea în Parcul Chindia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Nervi la intrarea în Parcul Chindia
Târgovişte: Nervi la intrarea în Parcul Chindia

Târgoviştenii care aleg să se recreeze în Parcul Chindia au mari şanse să se enerveze încă de la intrarea în parc, fiind nevoiţi să facă slalom printre maşini

Plimbarea în Parcul Chindia a devenit, în ultima vreme, o adevărată aventură. Mai ales în weekend-uri, dar şi în zilele obişnuite târgoviştenii vin în număr foarte mare să se plimbe în parc. Şi în loc să se relaxeze, se enervează chiar de la intrare.

Pietonii, pentru care este făcut parcul, sunt nevoiţi să facă echilibristică prin tufişuri sau pe borduri înguste, indiferent de vârstă sau stare de sănătate, pentru a face loc şoferilor nervoşi care vor cu orice preţ să pătrundă cu maşina în grădina publică.

Fie că vor să meargă la terasa cu parcare proprie, fie că pur şi simplu li s-a părut mult mai comod să parcheze chiar în parc, şoferii aglomerează aleile de la intrare.

Nemulţumiri din partea pietonilor

Oamenii care aleg parcul Chindia pentru recreere sunt agasaţi de faptul că încă de la intrare trebuie să îşi croiască drum printre maşini, iar în unele cazuri chiar să suporte nervii şoferilor.
„Nu ştiu de ce mai vin în parc dacă tot vin cu maşinile, parcul e pentru plimbare, nu ar trebui să aibă voie aici. Eu îmi plimb nepoţelul în căruţ prin parc şi ei mă claxonează să mă dau la o parte, pe bordură nu am loc cu căruţul, pe unde să merg ”, ne spune Lidia Olteanu, 56 de ani.

Intrarea este folosită şi de proprietarii caselor din vecinătatea parcului care sunt obligaţi să folosească aleile pentru a ajunge acasă, pentru că drumul de acces este momentan închis din cauza unor lucrări de reparaţii.
„Ştiu că sunt nişte case lângă terenurile de tenis, şi că nu poţi să îi opreşti să intre, doar se duc acasă, dar restul nu ar trebui sa aibă voie. Să se pună un portar care să îi trieze, că aşa nu mai avem loc de maşini nici în parc”, se plânge Gabriel Dragomir, 26 de ani.

Acces interzis prin hotărâre a CL

Sute de maşini intră zilnic in Parcul Chindia, deşi pe poartă există un indicator care interzice accesul mopedelor, ATV-urilor, motocicletelor şi autovehiculelor, conform unei hotărâri a Consiliului Local (CL) din 2002.
„Va fi o taxă de 10 lei/intrare, numită  în termeni populari, taxă de șmecheri, pentru că fudulia și șmecheria se vor plăti inclusiv la Târgoviște. Acestă propunere există deja pe site-ul Primăriei Târgovişte, unde va fi afişată timp de 30 de zile, după care va fi supusă Consiliului Local spre aprobare”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Locuri de parcare insuficiente

La sfârşit de săptămână, prima bandă a străzii Calea Domnească pe ambele sensuri de mers este ocupată de maşini parcate de la intrarea în parc până la Muzeul de Istorie şi este o adevărată încercare să găseşti duminică un loc de parcare în apropiere. Totuşi, şoferii pot încerca să îşi parcheze maşinile în parcarea de lângă Piaţa Doi Brazi, la Leda Center sau în parcarea de la Stadionul Municipal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite