Târgovişte: Mihaela Biculescu trăieşte lângă animale exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Mihaela Biculescu trăieşte lângă animale exotice
Târgovişte: Mihaela Biculescu trăieşte lângă animale exotice

Mihaela Biculescu iubeşte animalele şi ar face orice pentru acestea. Este proprietara unor animale exotice, precum piton regal, anaconda galbenă, tarantule sau scorpioni şi se simte în largul ei în prezenţa acestora.

Mihaela Biculescu a îndrăgit animalele de mic copil şi a învăţat să le îngrijească de la părinţii ei, care aveau aceeaşi pasiune. A crescut lângă porumbeii tatălui său, despre care a învăţat aproape totul. Apoi, au trecut prin viaţa ei numeroşi câini şi foarte multe pisici. Îşi aduce aminte că pe primul său câine îl chema “Băieţică”.

Acum, Mihaela Biculescu este directorul Grădinii Zoologice Târgovişte şi îşi aminteşte cum a ajuns să studieze animalele, să să se apropie şi mai mult de ele. A povestit pentru “Adevărul de Seară” că, imediat după liceu, şi-a dorit să urmeze Facultatea de Psihologie, dar, cum în acele vremuri locurile erau puţine, iar concurenţa mare, nu a reuşit să ocupe un loc.  A mers la Facultatea de Zootehnie, iar cursurile acesteia le-a urmat împreună cu cel care avea să-i devină soţ.

Are cinci specii de şerpi

Biroul ei este plin de vieţuitoare. În timp, mergând la foarte multe târguri de animale din ţară şi străinătate, a început să cunoască şi să iubească animalele exotice. Aşa se face că este proprietara a cinci specii de şerpi, cum ar fi pitonul regal, falscoralul sau anaconda galbenă. Niciunul dintre aceştia nu are, deocamdată, o lungime impresionantă.

Cel mai mare măsoară în jur de 70 de centimetri şi are trei ani. Aceştia sunt ţinuţi în condiţii speciale şi recunoaşte că unii dintre ei sunt agresivi, dar niciunul veninos. La Mihalea Biculescu mai găsim tarantule, scorpioni, broaşte ţestoase, gândaci de Madagascar sau greieri. Iubeşte foarte mult şi păsările. Aşa se face că are canari, zebruţe australiene sau turturele diamant.

“Îi îngrijesc cu mare drag şi nu i-aş da pentru nimic în lume. În plus, nu au nevoi speciale, nu consumă foarte mult. Spre exemplu, şerpilor nu le dau animale vii, dar le dau carne crudă, şoareci. Nu mă costă foarte mult întreţinerea lor”, spune directorul Grădinii Zoologice.

Un personaj aparte este “Pisica”, o felină neagră, care a intrat în biroul Mihaelei Biculescu şi nu a mai vrut să plece. Este o pisică deosebită, deşteaptă, cuminte, ascultătoare şi ştie unde are voie să meargă şi unde nu.

Preferă să trăiască lângă animale

Mihaela Biculescu preferă să traiască în mijlocul animalelor, pentru că sunt loiale, şi nu ar face rău în mod gratuit, aşa cum se întâmplă, în general, cu oamenii.

“Am constatat, urmărind animalele, că acestea iubesc necondiţionat şi nu ar face rău decât pentru a se hrăni şi a se apăra, pe când omul face rău în orice condiţii şi cu orice prilej”, a spus Mihaela Biculescu.

Urăşte şoarecii şi şobolanii

Deşi iubeşte animalele de orice fel şi are gândaci şi greieri, Mihaela Biculescu nu poate suporta şoarecii şi şobolanii, pentru că distrug foarte mult, sunt purtători de boli şi aproape că sunt de necontrolat.

“Sunt rozătoare obraznice, dacă sunt în număr mare chiar agresive şi distrug totul în calea lor. Am o repulsie totală faţă de ele”, mai spune ea.

Şi fetele sale iubesc animalele

Cele două fete ale Mihaelei Biculescu iubesc animalele. Deşi sunt departe de casă, la facultate, la Cluj, una dintre ele a terminat medicina, iar cea mică învaţă limbile străine, cele două fete au lângă ele câte un căţeluş, pentru că aşa au fost obişnuite, iar viaţa fără animale li se pare tristă.

Întrebări şi răspunsuri

Rep: Ce animale v-ati mai dori?
M.B.: Mi-ar plăcea să am o broască ţestoasă de Galapagos sau un varan de Komodo. Sunt animale spectaculoase, dar la noi în ţară nu există aşa ceva. În plus, sunt protejate prin lege, pentru că sunt animale pe cale de dispariţie. Varanul este periculos, dar, cum spuneam, este spectaculos.

Rep: Aţi renunţa la animalele pe care le aveţi?
M.B. Nu! Sunt aşa de modeste în cerinţe şi astfel nu necesită un efort foarte mare, nici fizic, nici financiar. Le iubesc prea mult, au valoare sentimentală. Le iubesc pe toate la fel, nu pot face o diferenţă între ele.


Ce-i place

Îmi place tot ceea ce este bun şi frumos pe lume, dar, din păcate, nu avem parte doar de bine şi frumos în viaţă. Iubesc natura, tot ceea ce este verde, îmi plac florile, copacii şi, bineînţeles animalele. Marea însă este favorita mea, însă n-am mai ajuns să o văd din lipsă de timp.

Ce nu-i place

Nu-mi place egoismul, răutatea, intriga, bârfa. Nu suport să văd animale chinuite, plante neîngrijite. dacă te le avem, trebuie să le şi îngrijim. Nu-mi place ceea ce este urât, rău, murdar.

Profil
Născută: 10 noiembrie 1954
Educaţie: Institutul Agronomic Bucureşti, Facultatea Zootehnie
Familie: căsătorită, două fete de 27 şi 20 de ani

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite