Târgovişte: Gogoşi pentru toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Gogoşi pentru toţi
Târgovişte: Gogoşi pentru toţi

De ceva vreme, Târgoviştea are parte de afaceri de sezon. Dacă sucurile cu fulgi de gheaţă şi îngheţata la cupă le sunt deja cunoscute locuitorilor, anul ăsta, în plină criză, au apărut gogoşile. Patru astfel de afaceri au pornit, aproape simultan, una lângă alta.

Gogoşile sunt afacerea acestui sezon. De toate mărimile şi cu tot felul de topping-uri, gogoşile din centrul oraşului sunt la mare căutare. Cei mai interesaţi de ele sunt copiii, dar şi tinerii care se plimbă prin zonă.

Preţuri de criză

Cei mai mulţi târgovişteni au făcut cunoştinţă cu gogoşelele cu topping încă de anii trecuţi, de pe litoralul românesc. De curând ei pot mânca o gogoaşă dulce şi aburindă chiar din oraş. “Am mâncat când am fost la mare. Mi-au plăcut mult şi acum mă bucur că pot să-mi fac pofta chiar aici, în oraş” a spus Andreea, o elevă de 13 ani. “Mănânc aproape zilnic pentru că sunt ieftine” mai spune ea.
Preţul gogoşilor porneşte de la 3 lei pentru 6 gogoşele şi ajunge până la 8 lei pentru 12 sau chiar 14, în funcţie de patronul gogoşeriei.

Patronii sunt mulţumiţi

Pentru mulţi dintre patronii din oraş, deschiderea unui magazin pe timp de criză ar însemna o pierdere imensă. Cei care au avut curaj să deschidă gogoşeriile din centrul oraşului nu regretă însă deloc. “Merge mai bine decât m-aş fi aşteptat, chiar dacă suntem cam toţi în aceeaşi locaţie. Ne-am dat seama că e loc pentru toţi” spune Doina, patronana unei gogoşerii.
“Sunt mulţumit. Având în vedere că e prima lună de activitate şi avem deja profit, treaba merge bine” spune Alin, patronul ultimei gogoşerii apărute în zona centrală din Târgovişte.

Oamenii sunt bucuroşi că au de unde alege

Târgoviştenii care cumpără de la aceste “magazine” sunt fericiţi că au de unde să aleagă. “E bine că s-au deschis mai multe. Avem opţiune acum. Trec mereu cu nepoţelul meu pe aici când îl iau de la grădiniţă şi îi cumpăr câteva gogoşi. E bine că nu trebuie să mai stăm la coadă. Dacă e coadă la un magazin, mergem la celălalt şi economisim timp iar calitatea este cam aceeaşi” spune ion Dumitru, un pensionar de 75 de ani.
Pe lângă gogoşi, târgoviştenii pot cumpăra de la rulotele comercianţilor şi clătite, îngheţată şi băuturi răcoritoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite