Târgovişte: Firmele de taximetrie scad preţurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O călătorie, în Târgovişte, se plăteşte cu 1,39 lei pe kilometru Vestea ieftinirii unei călătorii cu taxiul era aşteptată de târgovişteni de multă vreme.

În Târgovişte, există peste 400 de maşini autorizate pentru taximetrie. Cele 5 firme care împart piaţa sunt Car Taxi, Coba Taxi, Taxi Blue, Kiss Taxi şi AGEC şi până acum s-au înţeles în privinţa preţurilor şi au împărţit piaţa frăţeşte. Acum au decis să scadă preţurile brusc pentru a atrage câti mai mulţi clienţi, dar au declanşat şi un război.

În pericol de faliment

De câteva zile, firma AGEC a micşorat tariful de la 1,85 lei pe kilometru, la 1,40 lei pe kilometru. În replică, firmele concurente s-au hotărât să reducă şi ele preţurile. „Am început să ne carotăm unii pe alţii. Noi o să punem un leu pe kilometru ca să falimentăm taximetria şi să îi punem pe cei de la AGEC cu botul pe labe. Şi cu 1,4 lei, şi cu un leu, tot faliment e“, spune Constantin Geantă, taximetrist în Târgovişte de peste 11 ani şi membru al Sindicatului Şoferilor din România. El a mai declarat că preţul este prea mic şi că nimeni nu va putea să acopere astfel cheltuielile de combustibil, reparaţiile şi taxa zilnică pentru firma de taximetrie. „Noi reducem tariful, dar taxele şi impozitele rămân aceleaşi, banii pentru firmă vor fi la fel de mulţi şi chiar dacă vom avea mai mulţi clienţi, tot nu vom avea profit“, mai spune Constantin.
Pe de altă parte, unul dintre patronii firmei Car Taxi, Alexandru Ivaşcu, spune că sunt doar zvonuri şi că, deşi preţul curselor cu maşinile firmei sale s-au ieftinit de ieri la 1,39 de lei per kilometru, acesta nu va mai scădea. „Am ajuns la preţul acesta deşi nu este foarte rentabil. Zvonurile că îl vom reduce până la un leu sunt departe de adevăr. Mai jos de 1, 39 lei nu putem merge“, a spus Ivaşcu.

Tarife mai mici, clienţi mai mulţi

Şoferii de la firma AGEC motivează micşorarea tarifului prin lipsa clienţilor. „Dacă ieftinim, o să avem clienţi mai mulţi şi profit mai mare“, ne-a spus un şofer al firmei, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.
Chiar dacă schimbarea preţului îi afectează destul de tare pe taximetrişti, aceasta îi bucură foarte mult pe târgovişteni. „Să-l ieftinească că şi aşa ne luau la bani de ne uscau“, spune Maria Popescu, secretară, 40 de ani. Există totuşi şi şi locuitori ai oraşului care sunt de partea şoferilor.  „Lasă-i domne’ să mănânce şi ei o pâine. Ce dacă au tarif mare…nu-ţi convine, nu te urci“, a spus Andrei Toma, muncitor, 46 de ani.
Indiferent de părerea pe care o au faţă de acest conflict dintre firmele de taximetrie târgoviştene, oamenii se vor bucura, în zilele următoare, de călătorii mai ieftine şi vor putea ajunge la destinaţie fără să lase sume foarte mari la şofer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite