Târgovişte: Denisa Grecu, vocea Mariei Tănase într-un trup de 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Denisa Grecu, vocea Mariei Tănase într-un trup de 18 ani
Târgovişte: Denisa Grecu, vocea Mariei Tănase într-un trup de 18 ani

Denisa a câştigat zeci de premii naţionale şi internaţionale atât pentru interpretarea la pian cât şi pentru cea vocală. A participat la mai multe emisiuni televizate pe posturile naţionale de televiziune şi vrea să ajungă o mare pianistă şi o cântăreaţă de muzică populară emblemă pentru România.

Denisa a început să cânte încă de la 3 ani. Provenind dintr-o familie cu vechi tradiţii în lumea muzicii populare, Denisa Grecu a învăţat de la bunicul ei, un rapsod recunoscut în zona Dâmboviţei, primele note şi primele acorduri. “În familie, muzica e tradiţie, e o pasiune ereditară” spune Denisa.
Ea îşi aduce aminte că dansa pe sârbele muzicutei bunicului său şi reved şi acum prima apariţie de la Ocniţa, la sărbătoarea Fiilor Satului, unde ea avea 3 ani jumatate. ”Atunci a cântat toată familia mea, bunicul, mama şi sora mai mare. Am vrut şi eu neapărat să cânt...La început m-am speriat de microfon şi am început să plâng, dar nu m-am dat bătută şi am cântat până la sfârşit, iar pentru asta am primit de la părinţii mei o ciocolată foarte mare”.

Copilărie grea

Deşi problemele în viaţa ei au pornit încă din copilărie, ea nu s-a dat niciând bătută. ”Am fost adoptată de unchii mei deoarece tatăl meu natural a decedat când aveam doar 8 luni iar mama nu se putea descurca cu 3 copii. Am fost norocoasă pentru că am acum două mame, nu fac diferenţa niciodată între ele şi pot spune că am două familii” spune Denisa.
Mama sa, profesoară de muzică şi flaut, i-a insuflat dragostea pentru muzică şi a învăţat-o să cânte, din punct de vedere profesional. Părinţii săi adoptivi i-au asigurat partea materială şi morală pentru ca ea să îşi urmeze studiile de specialitate şi să primească cea mai bună pregătire.

Începutul în lumea spectacolului

“Ploaia steluţelor” de la TVR 1 a consacrat-o şi în lumea televiziunii. Avea doar 10 ani şi a imitat-o atunci pe Matilda Pascal Cojocăriţa. O melodie destul de grea cu care însă a reuşit să încânte publicul şi să îi ridice pe toţi în picioare.
Au urmat şi alte apariţii televizate. A participat la concursul “Ora populară” de la TVR 2, unde a câştigat Marele Premiu iar de aici a primit invitaţii la multe concursuri din întreaga ţară şi la multe turnee, atât în România cât şi în străinătate.

Trei pasiuni distincte

Denisa Grecu iubeşte arta, fie că e vorba de muzică, fie că e vorba despre literatură. Pasiunile ei sunt însă legate de muzică. Ea cântă, atât la voce cât şi la pian şi, pe deasupra, mai şi dansează. De 12 ani ea face parte din ansamblul folcloric Ciuleandra, condus de Gheorghe Văduva, cu care a avut numeroase turnee şi cu ajutorul căruia, la numai 6 ani, a mers în Cipru, aceasta fiind şi prima ieşire peste graniţă. Cu muzica populară a avut reuşite demne de invidiat, fiind prezentă şi la festivalul de la Mamaia, în anul 2007.

Prietena tuturor

În primul an de liceu a fost aleasă Miss Boboc. La concursul cu pricina şi-a ales, la proba de aptitudini, să cânte muzică uşoară. Toţi au fost impresionaţi de calităţile ei şi a ajuns, în foarte scurt timp, una dintre cele mai populare fete din liceu. Toţi colegii o susţin în ceea ce face iar ea se bucură atunci când îşi vede colegele la concursuri şi în turnee.

Studiile sunt pe primul loc

Deşi are 18 ani şi liceul e pe sfârşite, Denisa nu are niciun băiat căruia să îi spună “iubit”. “Nu e acum momentul. Mi-am dedicat tot timpul studiului şi am lăsat treburile astea pe mai târziu. Sunt convinsă că e timp şi pentru asta” spune Denisa.

Ce îi place:
Îi place să cânte la pian în miez de noapte. Din fericire are vecini foarte buni pe care nu-i deranjează. Îi place să mediteze la rasaritul soarelui din mare, iubeşte plimbările în natură, lectura şi, bineînţeles, să cânte.

Ce nu-i place:
Nu-i plac ipocrizia şi oamenii prefăcuţi şi tot ceea ce este făcut pe ultima sută de metri. Nu-i place bârfa şi nu o face niciodată şi urăşte matematica dintotdeauna.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce-ţi doreşti de la cariera ta?
Pe primul plan este pianul, drept pentru care o să merg la conservator în Bucureşti şi îmi doresc să devin o pianistă de renume şi să dau concerte în ţară dar şi peste hotare. Deasemenea vreau să devin şi un renume al folclorului naţional, averea noastră tradiţională şi să fiu urmaşul străbunilor noştri care au lăsat folclorul generaţiilor următoare.

Crezi că folclorul va mai avea căutare şi peste 10 ani?
Folclorul nu va muri niciodată. Folclorul va dăinui pentru că este în sângele românilor şi ei simt asta pentru că de fiecare dată când aud o melodie populară e imposibil să nu aibă o tresărire şi să nu le bată puţin mai tare inima. Cel mai bine am vazut asta la petrecerile la care am fost invitată. Nu e niciuna la care să nu se cânte muzică romaneasca populară.

 
Profil:
Data nasterii 13 aprilie 1990, Târgovişte
Studii: Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgovişte
Premii:
Marele premiu al Festivalului Tinere Talente din Bucureşti
Premiul I la Concursul Internaţional de la Târgu Jiu
Trofeul Ora Populara de la TVR 2

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite